Header image

Joia Înălțării Domnului la Catedrala Mitropolitană din Chișinău

16:05, joi, 17 mai, 2018 | Cuvinte-cheie: , ,

În Joia Înălțării Domnului, 17 mai 2018, sau a Ispasului, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Mitropolit Vladimir, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan avându-i alături pe slujitorii Catedralei Mitropolitane, a săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie praznicală, la care au participat numeroși credincioşi drept-măritori.

Sărbătoarea de astăzi amintește de ridicarea Mântuitorului Iisus Hristos cu Trupul la Cer, după 40 de zile de la Învierea Sa din morți. Înălțarea Domnului este ultimul eveniment din viața pământească a Mântuitorului.

„Mântuitorul Hristos S-a Înălțat la 40 de zile de la Înviere, după ce i-a pregătit pe ucenicii săi, în văzul lor. Domnul Iisus s-a înălțat la ceruri în fața ucenicilor și a Maicii Domnului pentru că erau încredințați că El este Fiul lui Dumnezeu Cel înviat din morți. Înălțarea Domnului s-a făcut pentru ca Duhul Sfânt să se coboare. Noi ne înălțăm duhovnicește când Duhul Sfânt coboară peste noi”, a menționat în cuvântul predicatorial PS Ioan.

După Rugăciunea Domnească „Tatăl Nostru”, Episcopul vicar a oficiat un Tedeum, după care a transmis credincioșilor mesajul de binecuvântare părintească și de întărire duhovnicească a ÎPS Mitropolit Vladimir, care astăzi s-a rugat în mijlocul credincioșilor din satul natal Colencăuți, reg. Cernăuți.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de corul mixt al Catedralei Mitropolitane condus de dna dirijor Angela Angheni.

După Liturghia praznicală, Episcopul Ioan a vizitat expoziția cu vânzare din preajma Catedralei, organizată de Administrația Națională a Penitenciarelor, binecuvântând și sfințind icoanele, dar și alte obiecte, lucrate manual de către deținuți.

Expoziția ce a reunit peste 150 de lucrări printre care: icoane, candelabre, tablouri, suvenire, machete, suporturi, casete, piese de mic mobilier, broderii şi obiecte de decor a impresionat vizitatorii, trecătorii, dar și enoriașii ce au venit astăzi la Slujba de Înălțare a Domnului.

Veniturile ce se vor obține în urma comercializării acestor lucrări, vor fi oferite copiilor bolnavi de la Spitalul Oncologic.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, www.mitropolia.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com