La Academia de Teologie Ortodoxă din Moldova au fost înmânate diplomele de studii - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

La Academia de Teologie Ortodoxă din Moldova au fost înmânate diplomele de studii

10:58, vineri, 15 iunie, 2018 | Cuvinte-cheie: , ,

Absolvenții din acest an ai Academiei de Teologie Ortodoxe din Moldova au participat joi, 14 iunie, la cursul festiv, când și-au luat rămas-bun de la profesori și de la cei care i-au îndrumat în pregătirea teologică și duhovnicească.

Cursul festiv a fost precedat de Sfânta Liturghie oficiată în capela studențească, în prezența absolvenților, a părinților și rudelor. Soborul slujitor a fost condus de Prot. Leontie Lilicu, absolvent al acestei instituții, iar răspunsurile liturgice au fost date de teologii absolvenți.

Deschiderea festivității a fost oficiată de către ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, Rector al Academiei de Teologie Ortodoxă, care a rostit un Cuvânt de binecuvântare și felicitare adresat absolvenților, urându-le să fie slujitori adevărați ai Altarului și să propovăduiască cu neînfricare Adevărul mântuitor al Evangheliei.

Părintele Vetcislav Cazacu, Prorectorul instituției, i-a felicitat pe absolvenți și i-a îndemnat să-și urmeze drumul în viață având mereu în suflete valorile credinței strămoșești: „Bucuria Bisericii crește când vede că cei înscriși la Seminarul Teologic Ortodox și la Academia de Teologie Ortodoxă reușesc să termine studiile cu rezultate bune, ca apoi să poată devein misionari ai Bisericii în parohii și școli. Ziua de azi este o zi de bucurie și speranță pentru tinerii absolvenți, pentru profesorii lor, pentru părinții lor. Biserica noastră are nevoie de toți absolvenții bine pregătiți și dornici să o ajute. Felicităm pe absolvenți, pe profesorii, pe părinții și pe prietenii lor prezenți aici, tuturor vă dorim ani mulți cu sănătate și mântuire, pace și bucurie, precum și mult ajutor de la Dumnezeu în activitatea dumneavoastră viitoare, spre binele Bisericii și al poporului nostru!”.

O retrospectivă a activității Facultății de Teologie, a rostit Decanul Prot. Andrei Oistric, și a Seminarului de Teologie, Director Adjunct, Doamna Rodica Slivca.

Din numele întregului corp didactic, Prot. Octavian Solomon a transmis mesaj de felicitare absolvenților care a enunțat: „Dificultatea și necesitatea misiunii Bisericii constă în faptul că Biserica apără și promovează valori creștine și spirituale într-o lume a modelor.”

În anul acesta ÎPS Vladimir a oferit decorații speciale absolvenților care s-au remarcat pe parcursul celor patru ani de studiu.  Absolventul Academiei de Teologie Andrei Golovatîi, și absoventul Seminarului de Teologie Mămăligă Vlad au fost decorați cu medalia bisericească „Sfântu Ierarh Petru Movilă”, de gradul II, în semn de recunoștință pentru activitatea sârguinciosă spre binele și întru mărirea Bisericii Ortodoxe din Moldova, precum și câțiva elevi și studenți au fost, deasemenea, decorați cu Diplome Arhierești.

La sfârșit Mitropolitul a înmânat diplomele de studiu absolvenților Academiei și Seminarului de Teologie.

Sursa: www.teologie.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com