Header image

La IMSP Spitalul Clinic Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail” din Chișinău a avut loc sfințirea a nouă secții și a blocului de operații

12:07, miercuri, 5 iunie, 2019 | Cuvinte-cheie: , , , ,

La IMSP Spitalul Clinic Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail” din Chișinău a avut loc ieri, 4 iunie 2019, sfințirea a nouă secții și a blocului de operații din cadrul acestei instituții medicale.

Slujba de sfințire a fost săvârșită de Preotul Marin Cij, Președinte al Sectorului Sinodal Asistenţă Spirituală în Instituţiile Medicale, împreună cu un sobor de preoți.

Preoții au binecuvântat și a stropit cu apă sfințită blocul de operații, secțiile renovate, personalul medical și pacienții.

În cuvântul de învățătură de la sfârșitul slujbei de binecuvântare, Preotul Marin a subliniat importanța intervenției Bisericii în actul medical și a bunei conlucrări dintre instituții în folosul atât al celor care din nevoie apelează la serviciile medicale, dar și pentru a asigura logistica necesară cadrelor medicale în exercitarea proceselor de diagnoză și tratament.

Binecuvântarea de astăzi reprezintă un moment de aleasă bucurie pentru atât pentru conducerea Spitalului, care a depus eforturi colosale la renovarea acestor încăperi spitalicești.

Totodată, părintele a mulțumit conducerii Spitalului IMSP SCM Sf. Arhanghel Mihail și cadrelor medicale pentru buna conlucrare cu Sectorului Sinodal Asistenţă Spirituală în Instituţiile Medicale, a Mitropoliei Moldovei nădăjduind la realizarea a cât mai multor proiecte împreună.

La etapa actuală, Spitalul Clinic Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail” acţivează cu statut de Instituţia Medico-Sanitară Publică, având o capacitate de 290 paturi, continuând a fi bază clinică pentru Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „N. Testimiţanu”.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com