Header image

La mulți ani pentru părintele Nicolae Jelihovschi!

7:47, marți, 26 mai, 2015 | Cuvinte-cheie: ,

O inimă caldă în care încape atîta bunătate și dragoste, un suflet mare care este plin întotdeauna iertare și înţelegere, o voce blîndă care ne povăţuiește și ne oferă atîtea sfaturi bune, o privire senină în care se vede atîta înţelepciune…un simplu om cuprins de cuget curat si har dumnezeiesc. Și nu mi-ar ajunge cuvinte în care ar încăpea întreaga mea laudă și mulţumire în faţa celui ce pune atîta suflet și dăruire de sine în tot ce face, în faţa celui ce își făurește anii și clipele întru zidirea frumosului, credinței și adevărului. Cuvinte închinate stimatului profesor și preot din satul Sălcuţa, raionul Căuseni, Nicolae Jelihovschi, care astăzi, 26 mai, îsi sărbatorește ziua de naștere, 39 de ani în care a reușit să facă o mulțime de lucruri frumoase cu care ne putem mîndri și noi, și cu care se poate mîndri întreaga țară și localitate.

Părintele Nicolae Jelihovschi s-a născut la 26 mai 1976 în satul Sălcuţa. Este feciorul mai mare al preotului Grigore Jelihovschi și al preotesei Margareta. Dupa 9 ani de studii în școala medie din satul Sălcuţa, in anul 1991 se înscrie la Seminarul Teologic Veneamin Costachi, Mănăstirea Neamţ (Romania). Concomitent învaţă și la Seminarul Teologic pe lîngă Mănastirea Noul Neamţ din Chițcani. Urmează masteratul de Drept la Universitatea Perspectivă-INT după care, în anul 2006, se înscrie în calitate de doctorant la catedra Istoria Romanilor a facultății de istorie a Universitatii Ion Creangă din Chișinău. Este un apreciat profesor de religie, folozofie, educație civică și educație muzicală, manifestîndu-se în cadrul Liceului Teoretic „Meșterul Manole” din s. Sălcuţa. În anul 1992 a fondat în biserica din sat un cor de muzică sacră, purtînd și pînă în prezent aceasta cruce, una deloc ușoară, dar care întotdeauna a adus rezultate deosebite. Cu formația corală „Buna Vestire” care din anul 2006, poartă și titlu onorific de colectiv artistic model, ciștigă un șir de distincţiii la cele mai importante concursuri de muzică sacră. Este conducător artistic al teatrului poetic „Comoara” fondat în anul 1983. A reușit să compună mai multe piese corale, cîntece religioase, colinde, melodii pentru copii, avînd o sensibilitate deosebită. Este fondatorul și conducătorul asociației creștine ortodoxe și a tinerilor familii din satul Sălcuţa, care și-au început activitatea chiar în acest an.

În aceată zi deosebită venim cu cele mai sincere și călduroase felicitări pentru preotul Nicolae Jelihovschi și îi spunem un sincer „LA MULȚI ANI”. Îi dorim tot binele din lume, multă sănătate, răbdare și cît mai multe realizări frumoase. Să-l aibă bunul Dumnezeu în paza și să-i binecuvînteze întreaga familie. Noi ne închinăm pînă la pamînt și îi spunem un mare MULȚUMESC pentru tot ce face, pentru că contribuie la creșterea și educaţia noastră. Îi aducem în dar întreaga noasră drgoste si stimă!

Să ne trăiți părinte îtru mulți ani fericiți!

             În ziua-n care pe lume v-aţi născut
             Cerul s-a deschis și-a nins cu zile bune,
             Căci Dumnezeu atunci la sigur a știut
             Un om de omenie că a trimis pe lume.
               Părinte și dascăl cu suflet bogat,
               Cu mulă răbdare și har îngeresc
               Atîtea mi-aţi spus și m-aţi învăţat,
               Eu astăzi mă-nchin și vă mulțumesc.
               S-aveţi zile bune și pline de dor,
               Iar sănăte s-aveţi cîtă apă-i în mare.
               Tot ce vă doriţi să le-mpliniţi ușor
               Și cea mai frumoasă aniversare!
                                   Doina Grajdean,eleva,
                  Liceul Teoretic”Mesterul Manole”
                                              s.Salcuta

 11262217_383894098465928_1196291796_n

Contact Form Powered By : XYZScripts.com