Header image

Maica Domnului Ierusalimitissa – icoana care o înfățișează cel mai bine pe Maica Domnului

8:57, sâmbătă, 4 martie, 2017 | Cuvinte-cheie: , , , ,

Gheronda, care este icoana care o înfățișează cel mai bine pe Maica Domnului?

– Maica Domnului Ierusalimitissa. Odată am văzut-o acolo la Colibă, la Panaguda… Dacă-ți voi povesti despre aceasta, vei mai spune și altora?

Nu, Gheronda, nimănui.

– Aşadar, am văzut în vedenie că trebuia să merg într-o călătorie îndepărtată și că trebuia să-mi pregătesc actele, pașaportul, valută, etc., însă funcționarii nu-mi întocmeau actele. Erau acolo mulți oameni, dar nu era nimeni care să mă ajute. Cine mă va ajuta?, îmi ziceam în sinea mea. Chiar nu se găsește nimeni care să se intereseze pentru aceasta?. Aveam o neliniște! Și deodată se arată o Femeie cu un chip luminos, îmbrăcată în haine poleite cu aur. Avea o frumusețe aparte. Strălucea în întregime. Nu te neliniști, te voi ajuta eu, căci Fiul meu este Împărat, mi-a spus și m-a lovit ușor pe umăr. Și îndată mi-a luat hârtiile și cu o mișcare ușoară le-a băgat în sân. O, ce mișcare a fost aceea! După aceasta mi-a spus: Te așteaptă zile grele și mi-a destăinuit ceva ce trebuia să fac și eu.

După mai multă vreme am văzut-o pe Maica Domnului Ierusalimitissa într-o carte și am recunoscut-o.

Cuviosul Paisie Aghioritul, Cuvinte duhovniceşti, Vol. VI Despre rugăciune, Editura Evanghelismos, București, 2013, pp. 81-82

Contact Form Powered By : XYZScripts.com