Maica Domnului prăznuită în mod deosebit de credincioșii Parohiei din s. Ulmu, r-nul Ialoveni - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Maica Domnului prăznuită în mod deosebit de credincioșii Parohiei din s. Ulmu, r-nul Ialoveni

20:15, marți, 5 decembrie, 2017 | Cuvinte-cheie: , , ,

Maica Domnului a fost prăznuită în mod deosebit, luni, 04 decembrie 2017, în localitatea Ulmu din r-nul Ialoveni, cu prilejul celebrării hramului localității și a Bisericii din sat – unica Biserică din țara noastră care are hramul în cinstea sărbătorii de astăzi, a „Intrării Maicii Domnului în Biserică”.

Cu acest prilej de bucurie duhovnicească, mulțimea sătenilor, dar și a oaspeților parohiei, s-a adunat în Biserica din sat (care la moment se află în procesul reparației interioare) pentru a o lăuda pe Maica Domnului, ocrotitoarea cerească a acestei comunități creștine, de Praznicul „Intrării în Biserică a Maicii Domnului”.

Serviciul divin a început cu săvârșirea slujbei de sfințire a apei, urmată de rânduiala ceasurilor, după care un sobor preoțesc în frunte cu Părintele Paroh, Prot. Mitrofor Petru Pisica, secretar al Protopopiatului Ialoveni, a săvârșit slujba praznicală.

Printre coliturghisitori au fost și: Prot. Mitr. Oleg Ursu (or. Ialoveni), Prot. Mitr. Valeriu Gâțu (s. Dănceni, Ialoveni), Prot. Mitr. Alexandru Nicorici (s. Chiștelnița, Telenești), Pr. Constantin Pisica (s. Carabetovca, Basarabeasca) și Protodiaconul Anatolie Cobzac, al PS Ioan, Episcop de Soroca.

Printre mulțimea credincioșilor la serviciul divin au fost prezenți și: Domnul Victor Istrati, Vicepreședinte al raionului Ialoveni, Domnul Veaceslav Druceanu, Primar al s. Ulmu, r. Ialoveni, Domnul Mihai Catană, Primar al s. Molești, r. Ialoveni, dar și alți reprezentanți ai administrației și instituțiilor publice locale, ctitori și prieteni ai parohiei.

Răspunsurile liturgice la Sfânta Liturghie au fost date de către Grupul coral bărbătesc „Gnosis” din Chișinău (conducător: Serghei Crudu), care deja tradițional în fiecare an sunt prezenți la sărbătoarea hramului Bisericii și a localității.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, clerul și credincioșii au făcut înconjurul Bisericii cu citirea pericopelor evanghelice, după care Părintele Paroh a ținut un cuvânt de învățătură, în cadrul căruia a adresat și un mesaj de felicitare și mulțumire tuturor celor prezenți cu prilejul sărbătorii hramului.

Totodată, Pr. Petru a mulțumit soborului preoțesc și membrilor Grupului coral bărbătesc „Gnosis” pentru prezența rugătoare și participare la sărbătoarea hramului Bisericii.

În încheiere, Parohul i-a îndemnat și încurajat pe credincioși să se roage Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, orice probleme vor avea, căci Ea îi ocrotește, protejează și sfințește, și multe minuni se înfăptuiesc prin mijlocirea Ei cu persoanele ce-i solicită cu credință ajutorul.

De asemenea, după cuvântul de învățătură, cu mesaje de felicitare au venit și oaspeții prezenți la sărbătoare, Vicepreședintele raionului Ialoveni, ctitori, prieteni ai Părintelui Paroh, dar și enoriașii Bisericii, în frunte cu Dl Primar Veaceslav Druceanu.

La final, toți cei prezenți au fost invitați la agapa de sărbătoare pregătită cu mult drag de către profesorii școlii din localitate.

Asemenea și noi Fecioarei Maria, Maica Domnului nostru, dacă ducem o viață sfântă, curățindu-ne de patimi și nădăjduind pururi în Domnul, putem primi de la El, în timpul rugăciunii, bucurii, luminări și vederi dumnezeiești. Pentru că a intra în Biserică înseamnă a nu mai pleca niciodată din Ea, să încercăm și noi să viețuim eclezial, dumnezeiește, pentru că oriunde am fi noi, putem fi cu Dumnezeu.

Să-I mulțumim lui Dumnezeu pentru aceste daruri ale Bisericii noastre și pentru faptul că Maica Domnului este și mama noastră a tuturor. Să-I mulțumim lui Dumnezeu pentru faptul că o avem pe Maica Domnului mijlocitoare pentru binele nostru. Și cel mai important este să nu uităm că „ceea ce poate Dumnezeu cu puterea, poate Maica Domnului cu rugăciunea”, și să avem încredere în ajutorul Ei.

De asemenea, să-i urmăm cât putem exemplul, ca să avem și noi parte de binecuvântarea Domnului nostru Iisus Hristos în toate zilele vieții noastre.

A consemnat: Serghei CRUDU, teolog

Contact Form Powered By : XYZScripts.com