Header image

Mănăstirea Ciuflea și-a sărbătorit hramul

22:24, sâmbătă, 2 martie, 2013 | Cuvinte-cheie: , ,

În dimineața zilei, Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir, dimpreună cu arhiereii din cuprinsul Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea “Sf. M. Mc. Teodor Tiron” din capitală, care își sărbătorește hramul.

În cadrul serviciului divin, Înalt Prea Sfinția Sa, Prea Sfințiții Episcopi, clerul și poporul, s-au rugat Bunului Dumnezeu pentru pacea și liniștea țării, pentru unire între oameni și ferirea de toată primejdia cea văzută și nevăzută.

După Liturghie, credincioșii în frunte cu Întâistătătorul, au înconjurat sfântul locaș cu citirea Evangheliilor, după care a fost săvârșit un Te-Deum de mulțumire, iar mai apoi, Vlădica Vladimir s-a adresat către adunarea binecredincioasă cu un cuvânt de felicitare și învățătură, vorbind celor prezenți despre importanța istorică, dar mai ales spirituală a Mănăstirii Ciuflea, atât pentru Chișinău, cât și pentru întreaga țară.

Înalt Prea Sfinția Sa a mai menționat că astăzi, așezământul monahal se bucură de viețuitori vrednici, care duc cu cinste tradiția Credinței Ortodoxe, fiind un exemplu pentru bunii creștini, dornici de alinare și îndrumare.

La rândul său Prot. Mitr. Teodor Roșca, duhovnicul-administrator al Sfintei Mănăstiri, a mulțumit Înalt Prea Sfinției Sale pentru bunăvoință și frumoasele cuvinte de felicitare, menționând că și mai departe cu ajutorul Domnului, dimpreună cu obștea, va munci spre binele și mărirea Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Sursa: www.mitropolia.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com