Header image

„Marşul pentru viaţă“, desfășurat în raionul Drochia

9:58, miercuri, 29 martie, 2017 | Cuvinte-cheie: , , , , ,

O nouă ediţie a „Marşului pentru viaţă“ s-a desfăşurat sâmbătă, 25 martie 2017, în raionul Drochia. Cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, și stăruința Protopopului de Drochia, protoiereului mitrofor Pavel Vuluța în toate localitățile din raion s-au petrecut activități tematice pro viață și pro familie.

În această perioadă preoții din orașul Drochia, precum și cei din circumscripție  au fost inplicați în activități sociale, având drept scop promovarea și susținerea valorilor fundamentale ale omenirii: Viața și Familia.

Astfel, slujitorii din Protopopiatul Drochia au avut un șir de întâlniri cu administrația publică locală, au mers prin mai multe instituții școlare unde sau întreținut în discuții cu profesorii și elevii, la tema „Viața dar de la Dumnezeu”.

Sâmbată 25 martie în toate bisericile din raion a fost oficiată slujba acatistului Cuviosului Stelian, Ocrotitorul  copiilor. Dupa slujba Acatistului de la Catedrala „Adormirii Maicii Domnului” din orașul Drochia, părintele protopop a rostit un cuvânt de învățătură către cei prezenți menționând următoarele: „Omul e om din secunda conceperii, viața este un dar de la Dumnezeu și  fiecare copil conceput are dreptul la viață.

Femeia are dreptul să nască viața pe care o poartă. Aceasta este adevarata iubire! Acesta a fost și scopul principal al activităților pro viață, pro familie desfășurate luna aceasta pentru a sensibiliza societatea noastră, care trece acum o perioadă deloc ușoară”, a spus părintele protopop.

Anul acesta, Marșul pentru viață s-a desfășurat în peste 285 de localități din România și Republica Moldova, sub genericul Ajută Mama și Copilul! Ei depind de tine!

Marșul pentru viață reprezintă una dintre cele mai importante inițiative civice prin care se contribuie la lupta împotriva avortului, acest flagel al societății contemporane, în care, Republica Moldova ocupă locul 10 în lume în statistica numărului de avorturi raportat la populația actuală.

A consemnat protoiereul Gheorghe Cojocari, Protopopiatul Drochia

Contact Form Powered By : XYZScripts.com