Mesaj de unitate de la Patriarh - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Mesaj de unitate de la Patriarh

21:30, duminică, 8 septembrie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , ,

Mii de oameni au sistat astăzi, la slujba oficiată de Patriarhul Rusiei Kiril la Catedrala „Naşterea Domnului” din capitală. Şeful statului, Nicolae Timofti şi premierul, Iurie Leancă, l-au întâmpinat pe capul Bisericii Ortodoxe Ruse la Arcul de Triumf, împreună cu un grup de copii, care i-au dăruit flori. La sfârşitul liturghiei, oamenii s-au îmbulzit pentru a lua o iconiţă dăruită de Înaltul Ierarh.

Patriarhul Kiril a păşit pe un covor din flori, fiind urmărit de privirile a mii de enoriaşi, care îl aşteptau în scuarul Catedralei, pentru a asista la slujba oficiată în limba română şi rusă.

Sute de poliţişti şi carabinieri au format un cordon viu în jurul mulţimii, pentru a le limita accesul lângă scenă.

La slujbă a participat şi preşedintele Nicolae Timofti, premierul Iurie Leancă, spicherul Parlamentului Igor Corman, liderul PCRM, Vladimir Voronin şi liderul PLDM, Vlad Filat, dar şi ex-preşedintele Petru Lucinschi, care au primit câte un dar de la Patriarh. Mesajul Ierarhului rus a fost sugestiv, referindu-se în special la unitate prin credinţă.

Capul Bisericii Ruse a oferit în dar Catedralei Mitropolitane o icoană pe care a primit-o în timpul ultimei sale vizite la Muntele Athos.

La rândul său, Mitropolitul Moldovei Vladimir i-a dăruit Patriarhului o icoană cu chipul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt. Vocea mitropolitului tremura de emoţii.

La final, oamenii aproape că s-au călcat în picioare ca să ia o iconiţă binecuvântată de patriarhul Kiril. Unii enoriaşi au plecat acasă dezamăgiţi că nu le-au ajuns iconiţe.

Oamenii s-au îmbulzit şi în jurul cupolei din Scuar, pentru a lua acasă aranjamentul floral.

Potrivit medicilor de pe ambulanţă, patru persoane au avut nevoie de îngrijiri, pentru că li s-a făcut rău din cauza tensiunii arteriale ridicate.

Sursa: www.jurnaltv.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com