Header image

„Meserii și profesii compatibile și incompatibile cu preoția” discutate în cadrul ATOM

6:26, miercuri, 8 februarie, 2017 | Cuvinte-cheie: , , , , ,

Marţi, 07.02.2017, în incinta bibliotecii „Arhim. Ermoghen (Adam)” din cadrul Academiei de Teologie Ortodoxă din Moldova, a avut loc o discuţie duhovnicească la tema: „Meserii și profesii compatibile și incompatibile cu preoția”.

Cu discursuri tematice în faţa studenţilor au venit Prot. Iulian Rață și Prot. Grigorie Costin, profesori ai acestei instituţii de învăţămînt teologic superior.

Preoții le-au vorbit studenților despre compatibilitatea unor meserii laice cu preoţia, aducându-le mai multe exemple legate de acest subiect.

Activitatea preotului trebuie să fie profund ancorată în viața comunității parohiale pe care acesta o slujește. Însă, astăzi, nu mai este o taină, că o seamă de preoţi, practică specializări dintre cele mai diverse, precum: profesor, asistent social, medic, avocat, arhitect, economist, jurnalist şi altele.

Tinerii au avut posibilitatea să adreseze întrebări vorbitorilor şi să primească răspunsuri legate de compatibilitatea profesiilor laice, prin prisma competențelor profesionale cu înalta demnitate de slujire la Altarul Domnului.

Academia de Teologie Ortodoxă din Moldova este o instituţie de învăţământ teologic de grad superior din Republica Moldova. În calitate de obiectiv al acestei instituţii este contribuirea la întărirea şi unitatea credinţei, la promovarea spiritualităţii creştin-ortodoxe şi misiunii bisericeşti în contextul actual al lumii contemporane.

În cadrul Departamentul misionar “Cuviosul Anatolie Tihai” al Academiei şi Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ierarh Gavriil Bănulescu-Bodoni” din Chişinău, în fiecare săptămână se organizează asemenea întruniri duhovniceşti și pe această cale ţinem să aducem mulţumiri organizatorilor cât şi invitaţilor.

A consemnat Alexandru Vascan, student în anul I, ATOM,

cu referire la www.teologie.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com