Mitropolia Moldovei a luat atitudine. Slujitorul implicat recent într-un accident rutier, oprit de a oficia cele sfinte - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Mitropolia Moldovei a luat atitudine. Slujitorul implicat recent într-un accident rutier, oprit de a oficia cele sfinte

22:18, joi, 1 august, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , , , ,

Săptămâna trecută, Protoiereul Nicolae Pânzaru din parohia Bulboaca, r. Anenii Noi, a fost implicat într-un accident rutier, fiind depistat în stare de ebrietate. Totodată, slujitorul a avut un comportament denigrator și necorespunzător statutului său.

Având în vedere situația creată, la 1 august a.c., a fost convocată Judecata Mitropolitană, care a analizat cazul şi a venit cu un raport către Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir.

Conform deciziei Ierarhului, Protoiereul Nicolae Pânzaru a fost oprit de a oficia cele sfinte începând cu data de 01.08.2013 până la 01.11.2013, cu îndeplinirea canonului şi ascultării în mănăstirea Noul Neamţ, Chiţcani.

Direcţia Mitropolitană regretă faptul că unii slujitori crează situații neplăcute şi dau dovadă de un comportament brutal, fapt care ştirbeşte din imaginea Bisericii, smintind societatea și opinia publică.

În acelaşi timp, slujitorii sunt rugaţi să se comporte adecvat și exemplar, așa cum le este misiunea, fiind avertizați că în cazul în care vor fi implicaţi în tot felul de situaţii conflictuale şi vor fi găsiţi vinovaţi, vor fi supuşi pedepsei conform canoanelor şi statutului Bisericii Ortodoxe.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com