Mitropolia Moldovei este ingrijorată de situația din cadrul Academiei de Științe - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Mitropolia Moldovei este ingrijorată de situația din cadrul Academiei de Științe

9:33, joi, 19 mai, 2022 | Cuvinte-cheie: ,

Am citit cu mare bucurie o postare pe pagina Mitropoliei și înțeleg că nu mai avem cum să neglijăm dezastrul din Academie. Este de datoria conducerii statului să îndreprindă măsuri urgente.

#toțicuochiipeAcademiadeȘtiințe

Aici link-ul postării: https://mitropolia.md/atitudine/

Prin această adresare Mitropolia din Moldova dă dovadă vie că este prezentă în societate.
Mitropolia Moldovei este ingrijorată de situația din cadrul Academiei de Științe. Iar dacă generalizăm atunci putem spune că toată elita din Moldova simte acel dezastru care se produce pe segmentul intelectualilor și e momentul propice să luăm totuși o decizie finală la nivel de conducere de stat ca să reabilităm ACADEMIA.

Indiferenţa noastră la problemele şi greutăţile prin care trec academicienii nu va aduce nimic bun. Deaceea trebuie să susținem inițiativa Mitropoliei și a academicianului Valeriu Pasat care ulterior poate deveni o etapă importantă în renașterea noastră ca națiune.

Un gest pe cât se poate de important pentru a forma acea unitate în societatatea noastră. Acum a venit momentul să împăcăm toate părerile și toți oamenii deopotrivă.

Vedem că lucrurile nu se schimbă chiar dacă de fiecare dată prostia debitată de conducerea Academiei este condamnată déjà și de omologii săi străini. Vedem că tot mai adânc în mlaștină se cufundă forul intelectual și doar împreună putem să depunem un efort ca să solicităm Președintelui țării, Parlamentului și Guvernului să ia atitudine.

Mitropolia regretă faptul că o colaborare fructuoasă de cândva acum este întreruptă. Este clar că nimeni nu mai are încredere în AȘM. Ce poate fi mai urât decât să pierzi legăturile create de decenii și să calci în picioare un popor care aspiră la dezvoltare, nu la degradare.

Continui să cred ca pentru consolidarea noastră ca neam este nevoie de a ne uni în jurul ideii de salvare a Academiei.

Susțin și cred că Maia Sandu, Igor Grosu și Natalia Gavrilița vor interveni cât de curând…

Margarita Raducan, https://www.facebook.com/margarita.raducan

Contact Form Powered By : XYZScripts.com