Header image

Mitropolitul Vladimir: Biserica Ortodoxă, ţinta unui atac mediatic. Anumite lucruri se fac din rea voință

19:25, vineri, 16 noiembrie, 2012 | Cuvinte-cheie: , , , , ,

Biserica Ortodoxă din Moldova este ţinta unui atac mediatic, iar cel mai grav este faptul că anumite lucruri se fac din rea voință pentru a compromite instituția care se bucură de cea mai mare încredere în rândul populației. Declaraţia a fost făcută de Mitroplitul Vladimir în cadrul unui interviu postat pe site-ul mitropoliei.

„Acest fenomen nu este specific numai pentru noi, dacă e să facem o retrospectivă, putem vedea că recent și alte Biserici Ortodoxe au fost supuse unor atacuri mediatice foarte violente, însă care nu au reușit să-și atingă scopul – instituția divino-umană rămânând temelie pentru propovăduirea Adevărului”, a declarat Mitropolitul.

Înalt Prea Sfinţitul Vladimir a dat şi sfaturi celor care lucrează în instituţiile media: „Jurnaliștilor autohotni, majoritatea dintre care sunt oameni cu o reputație profesională excelentă, le-aș sugera să încerce să privească Biserica din perspectiva activității ei misionare, a implicării în proiecte de ajutorare a celor nevoiași și a mesajului pe care îl propovăduiește – cel de pace și bună înțelegere între oameni, indiferent de interesele și viziunile lor”.

Publika.md reaminteşte că recent Sinodul a decis ca preoţii pot să facă declaraţii pentru presă, însă nu au dreptul să prezinte poziţia oficială a Bisericii fără un acord prealabil.

Propunerea a venit din partea Mitropolitului Vladimir şi a fost susţinută în unanimitate. Slujitorii care vor ignora hotărârea Sinodului vor fi sancţionaţi disciplinar.

Decizia a fost luată ca urmare a evenimentelor bisericeşti, din ultima perioadă, discutate pe larg în mass-media și în societate, printre carejaful de la Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Teodor Tiron”, de pe strada Ciuflea din Capitală, şi reportajul Publika TV despre averile unor slujitori ai bisericii.

Sursa: http://www.publika.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com