Moartea vine fără de veste... - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Moartea vine fără de veste…

9:56, luni, 14 septembrie, 2015 | Cuvinte-cheie: , , , , , ,

Se întâmplă uneori ca, în vecinătatea noastră, să cunoaștem un om îndestulat cu de toate, bine văzut de cei din jur, care îl privesc și îl laudă ca pe un pom frumos și plin de roadă. Ramurile neamului său se întind în lung și în lat, în rubedenii numeroase. Este sănătos și tânăr, toți din jurul lui îi urează să trăiască mulți ani.

Dar tocmai în clipa când parcă nici o umbră nu-i tulbură fericirea, deodată, răsună și pentru el cumplitul glas: „Doborâți copacul!”. Și porunca se împlinește, iar moartea îl lovește pe neașteptate: sugrumat de cancer sau de o boală de inimă, zdrobit de un accident nedorit de nimeni sau lovit, sub o altă formă, de o moarte năprasnică. Cei din jur află cu uimire că cel plin de viață până acum câteva ore s-a stins din lumea de aici, pentru totdeauna.

Câte întâmplări din acestea nu v-a fost dat să vedeți în jurul dumneavoastră, în familiile dumneavoastră sau între cunoscuți? Ceea ce este mai dureros nu este numai faptul că moartea vine fără de veste, ci mai ales că ea îi surprinde pe oameni nepregătiți pentru acest pas decisiv.

Arhimandrit Sofian Boghiu, Smerenia și dragostea- însușirile trăirii ortodoxe, Editura Fundația Tradiția Românească, București, 2002, p. 23-24

sofian-boghiu

Contact Form Powered By : XYZScripts.com