Header image

Moaștele Sfintei Filofteia au ajuns în Bucureşti, după 100 de ani

10:00, miercuri, 14 septembrie, 2016 | Cuvinte-cheie: , ,

Ieri, 13 septembrie 2016, o delegație condusă de Înaltprea­sfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, a adus la Biserica „Sfântul Vasile”-Victoria din București racla cu moaștele Sfintei Muceniţe Filofteia de la Curtea de Argeş.

Oaspeţii au fost întâmpinaţi de Preasfinţitul Părinte Ieronim Sinaitul, Episcop-vicar patriarhal, delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. Programul liturgic a continuat cu Vecernia, Litia, Acatistul Sfintei Cruci și Acatistul Sfintei Filofteia, urmate de procesiunea „Calea Sfintei Cruci, scară către cer”.

Racla cu moaştele Sfintei Filofteia şi racla în care se află un fragment din Cinstitul Lemn al Sfintei şi de viaţă făcătoarei Cruci au fost purtate pe Calea Victoriei până în Parcul Nicolae Iorga. Procesiunea s-a încheiat cu un concert de muzică bizantină susţinut de Corul bărbătesc „Cantus Domini”. Astăzi, 14 septembrie, în biserica parohiei, IPS Părinte Arhiepiscop Calinic împreună cu PS Părinte Ieronim Sinaitul, înconjurați de un sobor de slujitori, vor săvârşi Sfânta Liturghie.

Tot astăzi, începând cu ora 17:00, se va desfășura, în Sala festivă „Ion Voicu” a Colegiului Național de Muzică „George Enescu”, spectacolul „Muzica inimii – Bucuria lui Dumnezeu”, susținut de cei mai talentați elevi ai colegiului bucureștean.

Sursa: http://ziarullumina.ro/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com