Noua comunitate parohială "Întâmpinarea Domnului" din orașul Sângera și-a serbat hramul - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Noua comunitate parohială „Întâmpinarea Domnului” din orașul Sângera și-a serbat hramul

20:54, vineri, 15 februarie, 2019 | Cuvinte-cheie: , ,

În anul 2018, la inițiativa și cu străduința unui grup de credincioși din orașul Sângera, dar și a părintelui Daniel BURUIANĂ, în această localitate a fost constituită o nouă comunitate bisericească cu hramul „Întâmpinarea Domnului”.

Înaltpreasfințitul VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove a acordat părintească binecuvântare în vederea edificării noului locaș de închinare, iar preotul Daniel BURUIANĂ a fost numit paroh și conducător al lucrărilor.

În a doua parte a zilei de 15 februarie, Preasfințitul episcop Ioan al Sorocii, având binecuvântarea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, a întreprins o vizită în noua parohie „Întâmpinarea Domnului” din orașul Sângera pentru a consemna împreună cu preoții și creștinii prezenți sărbătoarea hramului.

Astfel, în paraclisul „Sfântul Serafim de la Sarov” a fost slujit Acatistul Praznicului, apoi episcopul vicar s-a adresat celor prezenți cu un cuvânt de învățătură și de felicitare, transmițându-le și mesajul părintesc al Înaltpreasfințitului Mitropolit VLADIMIR.

Părintele paroh Daniel a mulțumit Preasfinției Sale, preoților și credincioșilor pentru participare la sărbătoarea comunității, relatând și despre următoarele etape ale lucrărilor propuse.

Creștinii prezenți și-au exprimat bucuria înființării noii parohii în această latură a orașului Sângera, având certitudinea că noua biserică îi va apropia de cele sfinte și mântuitoare.

Sursa: http://ioanmosnegutu.info/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com