Nu avem cale de mijloc, ori cu voi, ori cu Hristos! - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Nu avem cale de mijloc, ori cu voi, ori cu Hristos!

19:17, sâmbătă, 27 iunie, 2015 | Cuvinte-cheie:

„Non possumus!”- Nu putem!

Aşa au răspuns marii Papi ai Bisericii Catolice provocării modernismului. Şi acesta este singurul răspuns pe care îl pot da creştinii români în aceste momente.
Ne vindeţi de ani de zile povestea sperietoare cu faptul că dacă nu înghiţim tot ce este made in Occident ne mănâncă ruşii.
V-am crezut, pentru că ţara asta poartă încă rănile comunismului şi pentru că, mulţi dintre noi, uităm că nebunia comunistă e de fapt un produs occidental iar poporul rus i-a căzut victimă acestei utopii foarte occidentale, aşa cum i-am căzut şi noi.
Ne-aţi vândut ani de zile o poveste- cea a Uniunii Europene care ar fi garanţia prosperităţii, frăţiei între popoare, visul de aur al bătrânului continent.
V-am crezut deşi faptele au arătat că Uniunea Europeană este o încropeală ideologică, care a pus frână prosperităţii statelor membre- e drept, mai puţin nouă, sărăntocilor Europei pentru nişte ani, că a băgat o Europă întreagă în capcana politică a euro- această rublă a UERSS, că ne impune o grămadă de politici şi reglementări liberticide- un totalitarism pe invers.
Dar cum credeţi că vom putea să acceptăm, noi, creştinii, legiferarea acestei culturi a morţii, cum o numea Sfântul Ioan Paul al II-lea?
Cum să fim orbi şi aliaţi cu state care s-au lepădat de Hristos, au renunţat la propria lor moştenire creştină, la propriile lor tradiţii?
Doar de frica ruşilor?
Îmi pare rău, dar noi, creştinii, nu ne temem de cei care ucid trupurile, dar sufletelor nu le pot face nimic.
Ne temem însă de cei care ucid sufletele: iar civilizaţia asta occidentală este ucigaşă de suflete. Şi am obosit să o tot credităm ca fiind cea mai bună cu putinţă.
Aşa că nu putem nici măcar să mai mimăm că am crede în propaganda voastră. O denunţăm ca fiind antihristică, chiar dacă face exces de cuvântul „toleranţă”, nedemocratică, chiar dacă foloseşte cuvântul „democraţie”, imorală, chiar dacă foloseşte cuvântul „etică”.

Ştiu, ne veţi acuza de „putinism”, de „comunism”, chiar. Vă înţelegem. Astea sunt limitele discursului vostru propagandistic.
Însă singura cauză pentru care spunem „non possumus” Occidentului este Evanghelia lui Hristos. Şi nu avem cale de mijloc: ori cu Hristos, ori cu voi.

Bogdan Duca, https://bogdanduca.wordpress.com/
Contact Form Powered By : XYZScripts.com