Header image

O nouă anti-cruciadă?

16:14, sâmbătă, 14 martie, 2015 | Cuvinte-cheie: , , , , ,

După atacul asupra orelor de religie, după ce a amorţit şi povestea cu Catedrala patriarhală (căci românii nu sunt atât de proşti încât să nu ştie cine e de fapt vinovat pentru că nu avem medici, nu avem spitale, nu avem profesori, nu avem şcoli de calitate), iată că începe o nouă anti-cruciadă: acuzarea Bisericii Ortodoxe Române că ar fi nici mai mult nici mai puţin decât vândută lui….Putin.

Ca atare se fac procese de intenţie, se insinuează prin presă informaţii false, se scriu diverse articole „de opinie” şi se loveşte în liderii societăţii civile creştin- ortodoxe. Scopul este acelaşi: subminarea autorităţii BOR în societatea românească, decredibilizarea tot mai puternicei societăţi civile creştine de la noi, coridor liber pentru propaganda ideologică relativistă şi anti-creştină.

Devin capete de acuzare grave participarea la evenimente pro-life organizate de Biserica Ortodoxă şi societatea civilă din Rusia, aşa cum este asociat cu „putinismul” orice opoziţie la „revoluţia culturală” pe care SUA şi UE încearcă să o impună în toată lumea. Fenomenul nu este nou. Acum un an de zile, acel sărman hibrid uman cu grave probleme psihice, care a câştigat Eurovisionul, clama victoria sa ca o victorie ….împotriva lui Putin.

Parlamentul european, cam în acelaşi timp, aplauda formaţia Pussy Riots- două domnişoare celebre pentru sacrilegiul comis într-o catedrală ortodoxă şi sancţionate de legea rusă, ca fiind nici mai mult nici mai puţin decât victime ale dictaturii putiniste. Carl Bildt, ministrul de externe al Suediei şi unul din strategii politicilor est-europene ale UE, declara pe Twitter, prin mai 2014, că Putin este tributar creştinismului ortodox, principalul „vinovat” pentru criza din Ucraina.

În acelaşi timp, presa occidentală a pompat şi pompează enorm în promovarea imaginii lui Alexandr Dughin- un gânditor extremist cu o gândire cel puţin stranie şi categoric foarte periculoasă, exclus din Universitatea din Moscova şi a cărui doctrină a fost de altfel condamnată de Biserica Ortodoxă rusă, ca fiind nici mai mult nici mai puţin decât ….ideologul lui Putin. Toate acestea în timp ce agresiunea cu pierderi de vieţi omeneşti, dusă de dizidenţe ortodoxe ucrainiene şi grupări de extremă dreapta din Ucraina, orientate împotriva clerului şi credincioşilor ortodocşi din Ucraina care au rămas loiali filiaţiei istorice cu Patriarhia Moscovei, sunt trecute cu vederea, fiind subiecte practic ignorate de presa mainstream.

În acelaşi timp, SUA stabileşte oficial ca obiectiv principal de politică externă promovarea în lume a drepturilor homosexualilor – declaraţie care deşi nu face decât să confirme principala preocupare de mulţi ani a ambasadelor SUA din lume – inclusiv din România, are sensul destul de evident de a pune paie pe foc pe tensiunile culturale din Estul Europei şi Balcani.

Revenind la România, nu putem să nu remarcăm că în ultimul an de zile ofensiva împotriva BOR a fost mai puternică decât oricând, fiind tot timpul însoţită de insinuări cu privire la „riscul rusesc al Ortodoxiei”. Jurnalişti deloc obiectivi prezentau vizitele turistice ale lui Dughin prin mânăstirile de Moldova ca fiind prilej de întâlniri cu ierarhia ortodoxă (s-au vehiculat calomnios chiar nume de ierarhi). Lista „lui Dughin”, probabil tot o grosieră mişcare de agitaţie şi propagandă, conţinea un amestec cocktail de nume ce trebuiesc compromise nu pentru că ar fi pro-Putin ci pentru că au poziţii clare şi tot mai influente contra ideologiilor deja oficializate de către Occident. Compromiterea încă din faşă a proaspăt născutei societăţi civile româneşti creştine – iată bătălia la care vom asista în perioada ce va să vie. Iar prezentarea unilaterală şi propagandistică a crizei din Ucraina şi vânturarea unui aşa-zis pericol de invazie rusească, sunt un bun pretext pentru ca să se încerce distrugerea sau măcar diluarea conştiinţei creştine în estul Europei.

sursa http://activenews.ro

Contact Form Powered By : XYZScripts.com