O fetiţă canadiană îl imploră pe regele Belgiei să nu semneze legea privind eutanasia copiilor - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

O fetiţă canadiană îl imploră pe regele Belgiei să nu semneze legea privind eutanasia copiilor

15:09, miercuri, 12 februarie, 2014 | Cuvinte-cheie: , , , , , , , , , ,

După cum relatează Associated Press, votarea proiectului de lege va avea loc joi, în Camera Reprezentanților. Legea deja este aprobată de Senat, și nu există îndoieli că nu va fi aprobată. Astfel, Belgia va deveni a doua țară, după Olanda, unde eutanasia va fi permisă şi pentru minori.

Totuşi, spre deosebire de Olanda, unde accelerarea intenționată a decesului la cererea pacientului este legalizată de la vârsta de 12 ani, în proiectul belgian nu este specificată vârsta minimă. După cum se menționează în textul legii, eutanasia este permisă minorilor „cu capacitatea de a lua decizii independente” și care se află în faza terminală a bolii, cu suferinţe insuportabile. Decizia nu poate fi luată fără acordul părinților, precum și recomandările medicilor, psihologilor și a psihiatrilor.

Recent a devenit cunoscut că o fetiţa de 4 anişori, Jessica Saba din Canada, care s-a cu o boală cardiacă congenitală, l-a rugat pe regele Belgiei să nu semneze legea.

„Pentru copii, vă rugăm să nu semnaţi această lege cu privire la eutanasie” – cere Jessica. Acest apel a fost postat pe Internet, la 2 februarie, relatează ITAR-TASS.

Jessica s-a născut în Montreal , Canada , în mai 2009. Ea a avut complicaţii grave la inimă, şi fără o serie de interventii chirurgicale pe cord, pe care le-a suferit la Spitalul de copii din Montreal, ea ar fi trăit doar câteva ore sau zile. La vârsta de șase zile, supapa inimei ei a fost deblocată, și a început treptat să se dezvolte şi ventricul subdezvoltat. Dacă Jessica s-ar fi născut într-o țară, unde este acceptată eutanasia copiilor, istoria ei ar putea fi una cu un final mult mai tragic, ea putând fi un candidat pentru eutanasie .

În cazul în care eutanasia copiilor va fi aprobată în Belgia, există pericolul ca acest precedent să se poată răspândi la nivel mondial. La moment conducerea Quebecului încearcă să introducă propria lege privind eutanasia, care este foarte asemănătoare cu legea adoptată în Belgia de acum 10 de ani. Comisia pentru drepturile omului din Quebec recomandă să se extindă eutanasia şi asupra copiilor.

Tatăl lui Jessica, Paul Saba, care este medic de familie în Lachine, Quebec,  de asemenea, s-a adresat personal regelui cu solicitarea de a nu semna legea care permite eutanasia copiilor belgieni. El menţionează că eutanasia a început să se aplice în Belgia, pentru persoanele care se confruntă cu suferință fizică, iar acum se extinde şi asupra persoanelor care suferă de probleme psihice. Totul a început cu adulții, și acum se poate extinde asupra copiilor.

Marisa, mama fetiţei, relatează despre dificultățile și bucuriile Jessicăi și avertizează că legea privind eutanasia copiilor poate încuraja părinții copiilor bolnavi sau copii cu dizabilități „să renunţe prea devreme”. Părinții și copiii trebuie să simtă că sunt înconjurați de dragoste și sprijin pentru viață și nu pentru eutanasie.

traducere pentru ortodox.md

sursa pravoslavie.ru

Contact Form Powered By : XYZScripts.com