Header image

Peste 200.000 de europeni cer Regelui Belgiei să nu semneze legea eutanasierii copiilor

10:32, sâmbătă, 1 martie, 2014 | Cuvinte-cheie: , , , ,

O petiție semnată de peste 210.000 de cetățeni din mai mult de 20 de țări europene, printre care și România, a fost remisă vineri MS Philippe, Regele Belgienilor. Semnatarii solicită regelui să refuze promulgarea legii care permite eutanasierea copiilor bolnavi.

Petiția a fost inițiată de Gudrun și Martin Kugler, din Austria. Nu este doar o lege locală din Belgia, își motivează interesul soții Kugler. Ea afectează întreaga lume. Aceștia au declarat că „participarea europenilor din atâtea țări diferite arată intensitatea undei de șoc trimisă odată cu adoptarea de către Parlamentul belgian a legii care permite eutanasierea copiilor. Grija și compasiunea, motivate de dragoste, pentru suferință, împotriva tuturor obstacolelor, este piatra de temelie a lumii civilizate. Este ceea ce ne face cu adevărat să fim oameni. Nu trebuie să asistăm pasivi la erodarea acestui principiu.“

„Ca cetățeni preocupați ai Europei, vă îndemnăm să nu semnați această lege, chiar dacă vă însemna o provocare pentru dvs. să vă susțineți această poziție”, este mesajul adresat monarhului belgian. „Vă rugăm, spuneți nu celei mai înfricoșătoare legi a eutanasiei din întreaga lume. Ascultați-vă conștiința și afirmați-vă ca un suveran cu principii etice.”

Inițiatorii manifestului admit că va fi un pas dificil pentru rege să nu semneze legea, ca și faptul că acest gest de frondă ar putea să nu oprească intrarea ei în vigoare. Totuși, regele trebuie să facă acest pas. „Nu subestimați niciodată însemnătatea unui simplu gest, chiar dacă efectul practic va fi limitat. Regele are acum o mare șansă de a susține demnitatea umană în fața lumii. Protejarea celor mai vulnerabili dintre toți copiii de „alegeri” pentru care ei nu sunt pregătiți cere o decizie eroică și ar fi un simbol al speranței într-o lume ce stă să cadă în întunericul barbariei.

Predecesorul MS Philippe la tronul Belgiei, MS Baudoin, a abdicat temporar în anul 1990 pentru a nu semna legea liberalizării avortului în această țară.

sursa culturavietii.ro

Contact Form Powered By : XYZScripts.com