Preot român din Scoția face un apel către mass-media Bisericii Ortodoxe Române: ”vă scapă ceva important!” - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Preot român din Scoția face un apel către mass-media Bisericii Ortodoxe Române: ”vă scapă ceva important!”

13:26, marți, 18 februarie, 2014 | Cuvinte-cheie: , , , , ,

Preotul Ioan-Florin Flosescu, fost redactor șef al cotidinului Monitorul, iar acum misionar în Scoția, cum îi place să se prezinte, a adresat un cuvînt către instituțiile media ale Bisericii Ortodoxe Române:

Dragi colegi din presa bisericească, v-a scăpat o știre importantă! Cel puțin până astăzi, 17 februarie, la 5 pm. E a patra zi de când parlamentul belgian a aprobat legea eutanasierii minorilor și nu găsesc nici măcar o știre cu acest subiect pe site-urile publicațiilor voastre. Poate nu dau eu de ea, ajutați-mă cu un link, vă rog!

Nu găsesc nici reacții din partea ierarhilor noștri! Poate ei nu urmăresc știrile lumești, zic și eu, sau poate au lucruri mai importante de rezolvat, dar datoria voastră (v-o spun colegial, ca unul care am condus mai multe redacții de ziar) este să mergeți cu reportofonul și cu carnețelul de notițe și să-i întrebați: Cum comentați legea eutanasierii minorilor în Belgia? Ce mesaj aveți pentru regele Belgiei, singurul care mai poate opri promulgarea legii? Totuși, dragi colegi, sute de mii de creștini belgieni așteaptă din partea unei Biserici atât de mari măcar un semn de solidaritate cu protestul lor.

Dar v-au scăpat în ultimele zile mai multe evenimente importante:

1300 de bruxellezi (inclusiv ortodocși) s-a adunat pentru „o zi de post și rugăciune”, ca o reacție spirituală împotriva ororii care se săvârșește sub ochii lor. Nu este aceasta o știre interesantă pentru presa bisericească din România?

De asemenea, liderii principalelor religii reprezentate în Belgia au difuzat, recent, o declarație comună de presă, împotriva legii eutanasierii. E o solidaritate confesională fără precedent, chiar nu poate prinde un colț de pagină, măcar la rubrica „ecumenism”?

Dragi colegi din presa bisericească, sunt foarte sigur că vă scapă ceva important, dar nu înțeleg de ce.

Sursa: http://barikada.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com