O sarcină nedorită? - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

O sarcină nedorită?

Răspunsul la această întrebare depinde de omul care răspunde. Într-un fel vede avortul o fată de liceu care a rămas însărcinată împotriva voii sale, altfel vede avortul o femeie care până la căsătorie a făcut multe avorturi, iar atunci când s-a căsătorit și a vrut să-și întemeieze o familie a descoperit că nu mai poate avea copii. În sfârșit altfel vede avortul un creștin și altfel un satanist.

Un medic ne poate vorbi despre avort din punctul său de vedere, deși și părerile medicilor sunt diferite. Pentru noi avortul este biruința morții în fața vieții. Omul rămâne singura făptură care a ajuns să-și omoare copii pe motivul că aceștia îl împiedică să-și trăiască plăcerea. Este fără îndoială cea mai rușinoasă crimă.

***

Care sunt motivele de la care pornesc avorturile?

Ieromonah Savatie Bastovoi: Ignoranta, frica, absenta desavârsita a iubirii. Atunci când doi oameni, un barbat si o femeie afirma ca se iubesc, iar în aceasta dragoste omoara cu sânge rece pe propriul copil, socoteste ca putem vorbi si despre o forma grava de alinare a mintii. Putem spune ca avortul are un început satanic, caci diavolul spune Sf. Scriptura, dintru început a fost ucigas de oameni. De aceea avortul este propriu doar oamenilor, nu si altor fapturi.

De multe ori o aventura din care se naste o sarcina nedorita sfârseste cu sinuciderea, cum credeti, care este cauza?

S. B.: Este frica de viata si imaturitatea omului contemporan. Bunicile noastre nasteau la 14 – 15 ani si acesta era un lucru normal. Este o ironie demonica faptul ca, desi vârsta de casatorie a femeilor începe sa treaca de 25 – 30 ani, iar vârsta primelor relatii sexuale coboara sub 13 ani. Toata lumea stie de când încep oamenii sa fie atrasi unii catre altii, chiar si Codul Familiei din Republica Moldova legalizeaza relatii sexuale liber consimtite de la vârsta de 14 ani. Totusi de exemplu în tara noastra aceasta vârsta nu corespunde cu vârsta numita, prevazuta de lege pentru casatorie. Legea iudaica prevedea ca cel care a necinstit o fecioara sa o înzestreze si sa o ia de nevasta.

O fata de 15 ani ramâne însarcinata dar este parasita de iubitul ei, ce va face? Caci ea doreste sa-si întemeieze o familie . Copilul nascut nu-i va fi o piedica pentru aceasta?

S. B.: Eu personal cunosc astfel de fete, azi femei. Când eram copil, în satul de unde eram, era o tabara. Sora medicala era o fata tinerica si cuminte. Dupa ce am plecat toti , caci perioada taberei a expirat ea n-a plecat. Apoi s-a destainuit mamei mele ca este însarcinata. Povestea a fost mai lunga, parintii nu vroiau sa o primeasca acasa. În cele din urma ea a nascut si stiu ca acum e casatorita cu un barbat minunat si mai are si alti copii. Am si eu o fosta colega de liceu care, desi prietenul ei a parasit-o ea totusi a nascut. Câta admiratie trezesc aceste femei! Iertati-ma cine a gresit? Dar putini îsi asuma raspunderile sau urmarile. Daca ar fi sa aleg dintre o femeie care se preface nevinovata cu pretul uciderii propriului copil si una care naste asumându-si ocarile oamenilor, sigur as alege-o pe a doua. Înteleg când este vorba de o fecioara, dar când femeia cu care un tânar se casatoreste are un trecut adânc si necunoscut ce importa daca are copil? Repet, în ziua de azi mai multa încredere inspira cea cu copil, mai multa barbatie, mai multa responsabilitate, mai multa fidelitate si seriozitate.

Acestea poate îl fac pe om sa se simta om, restul viata le acopera mai ales la cei care îsi pun nadejdea în Dumnezeu, începatorul vietii si al dragostei.

Va multumesc, parinte, pentru amabilitatea cu care ati raspuns la întrebarile care îi framânta pe multi dintre tinerii de astazi.

Extras din Nr. 8/2010 al publicaţiei “Curierul Ortodox”

avort-1-680x420

Contact Form Powered By : XYZScripts.com