Sfânta Scriptură este scrisoarea de dragoste a Lui Dumnezeu către tine şi mine - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Sfânta Scriptură este scrisoarea de dragoste a Lui Dumnezeu către tine şi mine

5:57, marți, 3 martie, 2015 | Cuvinte-cheie: , , , , , , ,

Un băieţel dornic să comunice cu cineva în afara zidurilor orfelinatului unde trăia a scris următoarele cuvinte pe o bucată de hârtie: „Către oricine găseştea aceasta: „Te iubesc!”.

Vântul a dus hârtia dincolo de ziduri, în lume. Tot aşa şi Sfânta Scriptură este scrisoarea de dragoste a Lui Dumnezeu către tine şi mine. Mesajul ei este: „Către oricine găseştea aceasta: „Te iubesc!”. Semnat I.H.

Sfânta Scriptură e mai mult decât o scrisoare de dragoste; este o scrisoare de dragoste ce cuprinde o cerere în căsătoarie din partea lui Dumnezeu. El doreşte să intre în cea mai apropiată legătură de dragoste cu tine şi îţi trimite această cerere prin Scriptură, aşteptând un răspuns. Este cel mai important răspuns pe care îl vei da vreodată. Vei spune „Da” sau vei spune „Nu” Ziditorului Tău, Mântuitorului Tău, Dumnezeului Tău? Soarta ta veşnică atârnă de acest răspuns.

Când scriitoarea Elizabeth Barett a devenit soţia lui Robert Browning, părinţii au dezmoştenit-o, fiindcă nu erau deacord cu căsătoria. Totuşi fiica lor le-a scris aproape în fiecare săptămână, spunându-le că îi iubeşte şi că doreşte să se împace cu ei. După zece ani, a primit prin poştă o cutie imensă, ce cuprindea toate scrisorile pe care le trimisese. Nici una nu fusese deschisă! Chiar dacă aceste „scrisori de dragoste” au devenit o parte nepreţuită a literaturii clasice engleze, este jalnic să ne gândim că ele nu au fost citite niciodată de părinţii lui Elizabeth Barett. Dacă s-ar fi uitat măcar la una dintre aceste scrisori, poate că legătura cu fiica lor s-ar fi refăcut.

Biblia este cutia ce cuprinde toate scrisorile de dragoste ale lui Dumnezeu către noi. Ele exprimă dorul Său arzător de împăcare, însoţire şi unire cu noi. Ele nu au fost scrise spre a rămâne nedesfăcute. Deci ia-le, citeşte-le şi descoperă-L pe Dumnezeu!

Extras din
Vitamine duhovnicesti pentru intarirea sufletului. Zi de zi cu Hristos de-a lungul anului bisericesc. vol. 1/ Anthony M. Coniaris, Bucureşti: Editura Sophia; Alexandria: Cartea Ortodoxă, 2009., p.134
Contact Form Powered By : XYZScripts.com