Header image

Oare poate o ştampilă sî influenţeze sentimentele?

De ce trebuie să îşi înregistreze relaţia la Stat doi tineri care se iubesc? Oare poate o ştampilă sî influenţeze sentimentele?

Sigur că influenţează şi aceasta s-a verificat prin experienţa multor generaţii. Atâta timp cât nu există acea ştampilă, voi nu sunteţi soţ şi soţie; nu aveţi obligaţii şi nicio responsabilitate unul faţă de celălalt. Relaţia pluteşte în aer şi nu vreau să amintesc aici despre responsabilitatea faţă de Dumnezeu, ci doar de responsabilitatea față de societate. Astăzi vă iubiţi, iar mâine nu şi atunci vă veţi despărţi.

Avem o mulţime de exemple în acest sens, în societate. Trăind astfel, vă furaţi singuri fericirea, fiindcă aceasta nu poate fi completă în afara familiei. Relaţiile extraconjugale sunt păcătoase. Această necurăţie se răspândeşte apoi asupra întregii vieţi, sub toate aspectele ei.

Şi da, unul din felurile în care îţi poţi arăta dragostea este acela de a înregistra relaţia la Stat. A lua asupra ta responsabilitatea pentru cel de aproape al tău şi a declara acest lucru în faţa tuturor este privit astăzi, din păcate, ca un act de eroism. Dar dacă iubiţi cu adevărat, atunci nici nu vă veți gândi prea mult la ştampilă. Aşa că este bine să vă cununaţi şi să trăiţi împreună în veselie.

Dr. Dimitri Avdeev, Ioana Besedina, Femeia și problemele ei: perspectiva psihiatrului ortodox, Editura Sophia, București, 2011, p. 13-14

00004pq3

Contact Form Powered By : XYZScripts.com