Opinia publică din Rusia, divizată: pedeapsă pentru insultarea sentimentelor religioase ale creștinilor - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Opinia publică din Rusia, divizată: pedeapsă pentru insultarea sentimentelor religioase ale creștinilor

23:57, joi, 10 martie, 2016 | Cuvinte-cheie: , , , ,

Opinia publică din Rusia este divizată, dupa vestea ca un barbat ar putea petrece un an în spatele gratiilor, pentru insultarea sentimentelor religioase ale credincioșilor, atunci când, într-o dezbatere on-line, a insultat Biblia si a afirmat ca “nu există niciun Dumnezeu”.

Viktor Krasnov, din Stavropol, in sudul Rusiei, a deschis o cutie a Pandorei, în 2014, când a decis să isi împartăseasca propriile opinii ateiste în rețeaua socială Vkontakte, făcând acest lucru în termeni destul de duri. El a numit Biblia o colectie de basme evreiesti si a folosit, de asemenea, mai multe insulte la adresa ei.

“Cel putin pentru mine”, a scris Krasnov, punand paie pe foc, “nu există niciun Dumnezeu”.

Una dintre persoanele care au luat parte la disputa on-line, a depus o plângere împotriva lui Krasnov, acuzandu-l de “ofensa la adresa sentimentelor credincioșilor ortodocși”.

Un caz penal a fost deschis în 2015, iar Krasnov chiar a petrecut o lună în secția de psihiatrie, anul trecut, pentru examinare, înainte de a fi considerat, în cele din urmă, ca fiind sănătos. El este, în prezent, urmărit penal, conform unei legi introduse in 2013, dupa ce membrele grupului punk Pussy Riot au fost închise, pentru demonstratia lor controversata in catedrala principală a Moscovei, titrează LoNews.

Avocatul lui Krasnov a declarat, pentru AFP, că clientul său este “pur și simplu ateu” și ar fi adus atingere, in egala masura “Halloween-ului și sărbătorilor idiș”.

“Legile privind blasfemia – legile menite să protejeze religiile de infracțiuni – nu sunt mai puțin frecvente în întreaga lume sau în Europa”, a spus Ben Ryan, un expert de la Theos, o grupare care activeaza în domeniul religios, politic și social, pentru RT.Putin vrea întărirea caracterului religios ortodox al societății ruse.

“În mod similar, există alte legi, cum se intampla în Regatul Unit, care împiedica hărțuirea credinciosilor”, a adăugat el, amintind că într-unul dintre cele mai celebre cazuri, patru bărbați au fost închiși în Marea Britanie, în 2014, pentru că au aruncat cu un cap de porc într-o moschee, în urma uciderii lui Lee Rigby.

Albert Voss, un profesor pensionar, în vârstă de 66 de ani, din Germania, a fost condamnat pentru blasfemie, după ce si-a “decorat” luneta propriei masini, cu sloganuri anti-creștine. Voss a fost amendat cu 500 €, pentru defăimarea Creștinismului.

În 2006, un tribunal german i-a dat o pedeapsa, de un an de închisoare, cu suspendare, unui barbat care a tipărit cuvintele “Sfantul Coran”, pe hârtie igienică, și a distribuit rolele moscheilor locale și redactiilor de ziar.

În 2012, instanțele malteze au condamnat 99 de persoane, pentru blasfemie publică, conform unui raport al “Malta Today”, adăugând că legea malteză interzice calomnierea sau ofensarea Bisericii Romano-Catolice, religia oficială a Maltei.

Sursa: www.napocanews.ro

bibliyainaitamozhnei1-600x402

Contact Form Powered By : XYZScripts.com