Header image

Opt copii din Bacău trăiesc într-un bordei de chirpici. În ciuda sărăciei, părinții reușesc să îi trimită la școală

15:08, duminică, 5 iulie, 2015 | Cuvinte-cheie: , ,

O poveste impresionanta: 8 copii necajiti din Bacau traiesc in saracie, intr-un bordei de chirpici, dorm in acelasi pat cu parintii pentru ca nu au altul, si sunt invatati sa rabde de foame, daca nu au ce manca.

Desi sunt extrem de saraci, parintii reusesc totusi sa-i tina pe copii curati si sa-i trimita la scoala. Primesc, daca li se ofera, ajutorul unor oameni cu suflet mare, impresionati de soarta lor. Si vor sa gaseasca o sursa de venit pentru tatal familiei, ca sa poata macar sa racordeze locuinta la curent electric.

Izabela si Gheorghe Rau sunt impreuna de 20 de ani, timp in care au adus pe lume 12 copii. Barbatul a lucrat 15 ani in mina din Valea Jiului, dar cand aceasta s-a inchis s-au intors cu totii pe meleagurile natale, in comuna Plopana, din judetul Bacau.

Pe o bucatica de pamant, care nici nu le apartine, au ridicat 2 camere din chirpici in care se inghesuie cu totii si isi duc cum pot zilele. Sunt prea departe de oras, asa ca n-au noroc de serviciu, dar nici n-au cerut niciodata nimanui nimic.

Barbatului i se frange inima cand vede cum copiii lui se chinuie sa invete la lumanare.

Toate bisericile din Bacau nu au cumparat lumanari cate baxuri am cumparat eu ca sa pot tine copiii la scoala„, spune tatal.

Cel mai mic dintre copii are 5 luni, iar cel mai mare 20. Doi dintre fii s-au mutat deja la casele lor, iar alti doi copii au fost luati de rude. Acasa au mai ramas 8 copii, care impreuna cu cei doi parinti dorm intr-un singur pat.

Izabela Rau, mama celor 12 copii: „Mi-i greu, dar ma descurc. O luna ii iau la celalalt, o luna ii dau la celalalt. Le dau lor. Iarna ma las eu desculta si ii incalt pe ei. Baiatul merge un kilometru pana la microbuz. Sa fie el incaltat si imbracat gros.”

Impresionati de povestea familiei sarmane, acesti soti ii ajuta frecvent cu alimente sau haine. Au de gand chiar sa le cumpere o casuta mai aproape de oras, ca barbatul sa-si gaseasca de lucru.

Familia traieste numai din alocatiile copiilor, in total 560 de lei. Cei mici nu stiu de jucarii sau carti si rar capata niste dulciuri de la cei milosi, dar parintii se straduiesc sa-i tina pe toti la scoala, ca sa aiba o sansa in viata.

sursa http://stirileprotv.ro

Contact Form Powered By : XYZScripts.com