Orfelinatul ,,Preafericitul Iosif” din Chișinău - locul unde copiii dobândesc dragostea față de aproapele - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Orfelinatul ,,Preafericitul Iosif” din Chișinău – locul unde copiii dobândesc dragostea față de aproapele

9:47, sâmbătă, 25 februarie, 2017 | Cuvinte-cheie: , ,

Prin grija față de aproapele, creștinul înveșnicește binele vremelnic. Orfelinatul ,,Preafericitul Iosif” din municipiul Chișinău întruchipează pe deplin grija definită de Mântuitorul ca semn de identificare a creștinului, când spune: „Întru aceasta vor cunoaște toți că sunteți ucenicii Mei, dacă veți avea dragoste unii față de alții” (Ioan 13, 35).

În a doua jumătate a zilei de vineri, 24 februarie 2017, Preasfințitul Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni, s-a aflat în mijlocul copiilor de la Orfelinatul ,,Preafericitul Iosif” din mun. Chișinău, casă de copii orfani pe care o patronează de mai bine de două decenii.

Preasfinția Sa, ca un tată iubitor veghează la reușitele fiecărui copil în parte, încurajându-i și îndemnâdu-i să fie mai sârguincioși, mai stăruitori pentru a-și atinge scopurile propuse în viață.

Chiar dacă agenda de vineri a Episcopului Petru a fost una foarte încărcată, acesta a anulat o întâlnire de lucru, pentru a fi alături cu copii la ziua de naștere a unui băiețel de 5 anișori din cadrul Orfelinatului.

Preasfințitul Petru, l-a felicitat pe micuț, cântându-i împreună cu copii „Mulți ani trăiască”. Și, cum astfel de evenimente nu pot trece fără tortă, Vlădica Petru a adus pe lângă alte daruri și o tortă de sărbătoare.

Adevărat zic vouă, întrucât aţi făcut unuia dintr-aceşti fraţi ai Mei, prea mici, Mie Mi-aţi făcut. (Ev. după Matei, Cap. 25, vers. 40)

Notă: Orfelinatul ,,Preafericitul Iosif” din municipiul Chișinău a fost înființat cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Vladimir, Mitropolit al Chişinăului şi al întregii Moldove, şi prin hotărârea Guvernului Republicii Moldova (№47 din anul 1995). D

Misiunea acestuia este aceea de a asigura ocrotirea și educarea copiilor aflați în dificultate, proveniți din familii dezbinate, cu probleme financiare, combatarea marginalizării sociale, a sărăciei, a suferinței și încurajarea dezvoltării morale personale. Prin toate componentele sale – Orfelinatul ,,Preafericitul Iosif” asigură servicii acreditate specializate de asistență socială, de găzduire pe perioadă nedeterminată, de educație, de socializare, de petrecere a timpului liber, de reintegrare familială și comunitară, de asistență medicală, hrană, îmbrăcăminte, consiliere psihologică, rechizite școlare, asis­tență religioasă etc.

cu referire la http://episcopia-ungheni.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com