Pakistan: musulmanii dau foc unui băiețel de 14 ani pentru că este creștin - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Pakistan: musulmanii dau foc unui băiețel de 14 ani pentru că este creștin

9:42, miercuri, 15 aprilie, 2015 | Cuvinte-cheie: , , , ,

Potrivit Breitbart.com, băiatul cunoscut ca Nuaman spune că vinerea trecută a fost oprit pe stradă de către doi tineri musulmani care l-au întrebat cărei religii aparține.

Când le-a spus că este creștin, au început să-l bată și să-l stropească cu kerosen, după care i-au dat foc.

Flăcările au fost stinse de către trecători, dar nu înainte de a-i arde 55% din corp.

În acest moment arsurile îi sunt tratate la Spitalul Meo din Lahore, provincia Punjab.

„Le-am spus că sunt creștin. Au început să mă bată, iar când am încercat să fug amândoi au început să mă urmărească, să arunce cu kerosen pe mine și să-mi dea foc”, a declarat Nuaman.

Este al doilea caz din ultima lună când unui creștin pakistanez i se dă foc datorită credinței sale.

Pe 20 martie, Sunny Masih, în vârstă de 17 ani, a fost bătut de musulmani și aruncat într-un cuptor aprins. El a suferit arsuri severe însă, ca prin minune, a supraviețuit atacului din districtul Sheikhupura.

Creștinii formează doar 2% la din populația predominat musulman-pakistaneză și suferă în mod frecvent atacuri violente datorită credinței lor.

Grupurile care militează pentru drepturile omului susțin că poliția face prea puține pentru ai proteja sau pentru a trage la răspundere pe cei responsabili, și că legea țării privind blasfemia este folosită într-un mod greșit pentru a putea hărțui și discrimina pe creștini.

sursa doxologia.ro

Contact Form Powered By : XYZScripts.com