Header image

Părintele Ioan Baltag, parohul bisericii în memoria Deportaţilor cu hramul Duminica Tuturor Sfinţilor din Chișinău, și-a aniversat ziua de naștere prin rugăciune

11:57, miercuri, 7 iunie, 2017 | Cuvinte-cheie: , ,

Miercuri, 7 iunie, Prot. mitr. Ioan Baltag, parohul bisericii în memoria Deportaţilor cu hramul Duminica Tuturor Sfinţilor, din cart. Botanica, mun. Chişinău și-a aniversat ziua de naștere prin rugăciune.

La primele ore ale dimineții, un sobor preoțesc a citit acatistul Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul, după care a urmat un Te Deum de mulţumire lui Dumnezeu pentru toate binefacerile.

La final, preoții și credincioșii i-au adresat părintelui-paroh Ioan alese cuvinte de felicitare cu prilejul zilei de naștere: Preacucernice părinte, Mulțumim Bunului Dumnezeu că nea-ți fost trimis în cale, dorim să vă transmitem cele mai sincere gânduri de felicitare cu prilejul zilei Sfintiei Voastre de naștere! Vă urăm multă sănătate, fericire, bucurii duhovnicești, demnitate și statornicire în slujirea sacerdotală amintind de cuvintele Sfântului Apostol Luca – să fie cu multă grijă, pentru că Preoția este lucrarea Duhului Sfânt (Fapte XX, 28)> Iar cel mai important – ajutorul Atotstăpânitorului Dumnezeu în toată lucrarea ziditoare.

Notă: Biserica Deportaţilor a fost înregistrată la Serviciul de stat pentru problemele cultelor de pe lângă Guvernul Republicii Moldova la 7 decembrie 2004. Primăria Chișinăului, în 2006, după aproximativ 2 ani de demersuri, a alocat un teren pentru construcţia bisericii în apropierea Gării Feroviare, unde în 1941 şi 1949, 1950 şi 1951, victimele deportărilor au fost încărcate în vagoane de vite cu destinaţia Siberia şi Kazahstan.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com