Header image

Parlamentul Belgiei a adoptat, în formă definitivă, legea care permite eutanasierea copiilor

10:17, vineri, 14 februarie, 2014 | Cuvinte-cheie: , , ,

Parlamentul Belgiei a adoptat joi, în formă definitivă, proiectul de lege care permite eutanasierea minorilor.

Astfel, minorii care suferă de boli incurabile vor putea opta pentru eutanasie, conform unei legi contestate de unii pediatri şi de Biserica Romano-Catolică.

Belgia, ţară cu tradiţie catolică, devine joi a doua ţară din lume, după Olanda, care autorizează în condiţii stricte eutanasierea minorilor.

Chiar dacă în Olanda legislaţia prevede vârsta minimă de 12 ani, parlamentarii belgieni au optat pentru o noţiune mai vagă – deţinerea “capacităţii de discernământ”.

Senatorul socialist Philippe Mahoux, autorul legii belgiene care permite eutanasierea adulţilor din 2002, a explicat că a trebuit să răspundă dorinţelor exprimate de medici pediatri confruntaţi cu “suferinţa insuportabilă” a pacienţilor minori.

Biserica Romano-Catolică belgiană, alături de comunităţile religioase musulmană şi ebraică, au organizat “zile de post şi rugăciune” pentru “trezirea conştiinţelor”.

Susţinătorii legii au insistat pentru impunerea unor condiţii stricte: minorul va trebui să se afle într-o situaţie medicală fără ieşire care să conducă oricum la deces şi aibă o suferinţă fizică insuportabilă pentru a putea opta pentru eutanasie.

sursa mediafax.ro

Contact Form Powered By : XYZScripts.com