Header image

Patriarhul Chiril: „Cea mai bună predică a Evangheliei – predica cu propria viață”

23:37, luni, 30 septembrie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , , , , ,

Cea mai bună predică a Evangheliei este predica cu propria viață, o viață cuvioasă, evlaviosă, cu frică de Dumnezeu, plină de dragoste fierbinte și plină de fapte pentru Hristos și aproapele.

În timp ce „cuvântările lungi şi înfrumuseţate ale învăţătorilor adesea rămân fără nici un rezultat”, faptele bune, pline de iubire vorbesc mai tare decât cele mai frumoase cuvinte și sunt capabile să trezească încrederea sinceră a oamenilor, dorința lor de a imita și urma o aseamenea persoană.

Apostolii au trăit și L-au mărturisit pe Hristos într-un mediu păgân, s-au luptat cu idolatria, cu diverse superstiții, cu imoralitatea. Fără îndoială, realitățile vieții de astăzi par diferite decât cele din zilele apostolilor. Totuşi conținutul interior al vieții oamenilor de multe nu se deosebeşte de sentimentele care au prevalat în inimile și mințile celora, în epoca cărora au predicat ucenicii lui Hristos, iar într-o serie de situații ale vieții moderne, ea reprezintă un pericol mai mare din punct de vedere al mântuirii, decât cea a păgânilor de altă dată.

traducere pentru ortodox.md
sursa pravoslavie.ru
Contact Form Powered By : XYZScripts.com