Header image

Patriarhul Daniel: Familia este foarte mult persecutată, astăzi, de o mentalitate consumistă

11:43, joi, 26 decembrie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , , , , , ,

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, consideră că familia este, astăzi, foarte mult persecutată de o mentalitate consumistă.

„Astăzi familia și mai ales familia creștină este foarte mult persecutată de o mentalitate consumistă, materialistă și individualistă”, a afirmat, miercuri, Patriarhul Daniel, în predica la Slujba Nașterii Domnului, oficiată la Catedrala Patriarhală.

Întâistătătorul BOR a subliniat că „unii părinți ar dori să aibă copii și nu au, iar alții pot să aibă și nu-i primesc”.

„Unele mame ucid pruncii înainte ca aceștia să se nască”, a spus patriarhul.

Potrivit Părintelui Patriarh, nașterea Domnului este o binecuvântare pentru familie, în Dumnezeu-Copilul sau Pruncul Iisus din Bethleem fiind binecuvântați toți copiii.

„Nimeni nu poate să fie om, dacă n-a fost copil și nimeni nu poate să fie om deplin dacă nu iubește copiii”, a spus patriarhul, menționând că „Iisus Hristos n-a avut copii, dar a avut copii duhovnicești, ucenicii săi”.

Patriarhul consideră că „această iubire paternă față de toți copiii este semnul maturității omului și în mod deosebit copilul este rodul binecuvântării familiei”, motiv pentru care „odată cu Nașterea Pruncului Iisus se binecuvântează și familia”.

„El nu e născut din tată după trup, Iosif este doar tatăl lui adoptiv, pentru că zămislirea și nașterea s-a făcut de la Duhul Sfânt prin Fecioara Maria. Nu era posibil, sau nu era sănătos ca acest prunc să aibă numai mamă. Trebuia să simtă și iubirea de tată, de aceea Iosif apare în fața Lumii, ca și când ar fi tatăl lui Iisus, ocrotitor, păzitor și prin aceasta se arată binecuvântarea pe care Dumnezeu o arată familiei”, a spus patriarhul.

Înaltul ierarh ortodox consideră că „sărbătoarea Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos ne cheamă să acordăm cea mai mare atenție copiilor și familiilor cu copii, ca binecuvântări, nu doar pentru familie, ci și pentru întreg poporul”.

„Când populația unui neam îmbătrânește, diminuează, aceasta înseamnă și o diminuare a demnității poporului respectiv”, a atras atenția patriarhul BOR, subliniind că atunci „când poporul are copii mulți și binecuvântați, atunci are un viitor, o demnitate”, iar „Pruncul Iisus este o binecuvântare pentru întreaga omenire, dar mai ales pentru părinți și copii”.

Patriarhul Daniel a îndemnat ca „în aceste zile de sărbătoare să ajutăm în mod deosebit familiile care au copii mulți și mai ales pe cele sărace”.

„Să facem daruri nu numai copiilor noștri, celor apropiați, ci și celor care se află săraci în familii, sau în case de copii”, a mai spus patriarhul BOR.

sursa agerpres.ro

Contact Form Powered By : XYZScripts.com