Patriarhul Rusiei: Atat mintea, cat și inima, trebuie să fie iluminate... - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Patriarhul Rusiei: Atat mintea, cat și inima, trebuie să fie iluminate…

19:58, marți, 26 mai, 2015 | Cuvinte-cheie: , , , ,

„Dacă poporul nostru vor fi in asa fel luminat, incat sa combinam buna educație, realizările științifice, iar principiile spirituale și morale sa fie evidente, atunci viața națiunii noastre se va schimba foarte rapid, în bine. Intrucat Rusia este o țară influenta în comunitatea mondială, experiența combinarii dimensiunilor intelectuale și spirituale ne va ajuta sa proclamam propriul nostru mesaj in lume”.

„Uneori, suntem întrebați, ce tip de mesaj avem noi pentru lume. Este o combinație de cunoștințe, intelect, educație și spiritualitate. Aceasta este sursa puterii naționale”.

„Eu va salut cordial, la această sărbătoare remarcabilă. Fie ca binecuvântarea lui Dumnezeu să fie cu voi toți, cu miile de oameni adunati în Piața Roșie și cu toți acei numeroși oameni care vor cânta împreună cu noi, astăzi. Fie ca Dumnezeu să fie cu voi!” – acestea au fost cuvintele Patriarhului Kirill, pe care acesta le-a rostit în Piața Roșie, in urma cu doua zile, la un concert care a marcat Ziua Literaturii si Culturii Slave – Sfintii Chiril si Metodie.

Concerte similare au avut loc în mai multe orașe de-a lungul Rusiei , continuând tradiția stabilită în anul anterior. Festivitățile de la Moscova au fost organizate de Biserica Ortodoxă Rusă, Ministerul Culturii al Federației Ruse și Administratia Moscovei.

„Astăzi, cinstim fapta eroică a doi oameni remarcabili, doi luminatori, Chiril și Metodie, care au adus alfabetul in lumea slavă, alfabetizarea și, prin asta, iluminarea.

„Care este scopul iluminarii? La ce se refera iluminarea? La mintea umana și la inima. Dacă doar mintea este educata, dar inima rătăceste în întuneric, omul poate fi inventiv, dar el poate deveni un criminal talentat. Dacă doar inima este iluminata, dar mintea este întunecată, omul va considera că este greu sa se potriveasca ritmului vieții moderne și sa ia seama la ceea ce se întâmplă în jurul sau. Fără voie, el devine înstrăinat de viață, ceea ce nu este întotdeauna bine pentru el, pentru familia lui și pentru toți oamenii din jurul sau”.

„Atat mintea, cat și inima, trebuie să fie iluminate, cum au dovedit Chiril și Metodiu. În timp ce mintea are nevoie de educație și știință, inima trebuie să fie curățata de rău, pentru a avea puterea luminii” – a spus Patriarhul Rusiei, cu aceeasi ocazie.

sursa http://lonews.ro
patriarhul kirill concert piata rosie
Contact Form Powered By : XYZScripts.com