Header image

Portalul național de gândire şi atitudine creştin-ortodoxă „Moldova Ortodoxă” a depășit numărul de 100.000 de abonați pe rețelele de socializare

16:07, sâmbătă, 17 martie, 2018 | Cuvinte-cheie: , , ,

„Cu cuvintele tale ai să fii mântuit și tot prin cuvintele tale ai să fii judecat” (Domnul Iisus Hristos)

Primul portal național de gândire şi de atitudine creştin-ortodoxă din Moldova întitulat „Moldova Ortodoxă”, care a fost lansat cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, la sfârșitul anului 2012 de către o echipă de slujitori, teologi şi jurnalişti, a depășit recent numărul de 100.000 de abonați pe rețelele de socializare: peste 100.000 pe pagina de pe facebook.com: https://www.facebook.com/ortodox.md/ și peste 7000 pe pagina de odnoklassniki.ru: https://ok.ru/moldovaortodoxa

În toți acești  ani de activitate rodnică, proiectul mediatic „Moldova Ortodoxă” a adunat peste 100 de autori din ţară și de peste hotare, oameni de știință și specialiști din diverse domenii ale lumii academice și bisericești, care contribuie la difuzarea evenimentelor şi prezentarea informaţiei de zidire sufletească pentru credincioşii drept-măritori, în special adresat tinerei generații. Astfel, prin postările zilnice ale portalului creștinii primesc răspunsuri la cele mai frecvente întrebări actuale.

Aprecierile și încurajările zilnice primite din partea cititorilor noștri ne încurajează în ceea ce facem și ne motivează, întrucât lumea virtuală conține multă murdărie, necinste și fapte nedrepte, precum și în lumea reală, iar prezența noastră acolo este să facem cunoscut Adevărul și Cuvântul Evangheliei, potrivit cuvintelor Mântuitorului Hristos: „Cu cuvintele tale ai să fii mântuit și tot prin cuvintele tale ai să fii judecat”.

În aceste realități, când majoritatea oamenilor apelează și se folosesc de noile tehnologii operaționale și informaționale, Biserica are misiunea să vestească și să aducă o nouă viață, inclusiv celor din mediul virtual, pe care nu are posibilitatea de a-i întâlni în altă parte, și să-i orienteze spre ceva concret, care culminează cu Sfânta Liturghie – nucleul vieții noastre creștine.

Biserica Ortodoxă este chemată să înțeleagă modul de funcționare al societății informaționale din zilele noastre, pentru a folosi cu discernământ mijloacele de comunicare spre a comunica valorile Ortodoxiei şi de a intra în rețelele de socializare pentru întâlnirea cu omul de astăzi.

În acest sens, portalul „Moldova Ortodoxă” încearcă să prezinte pulsul vieţii bisericeşti din republică și din întreaga lume ortodoxă, să posteze cele mai profunde și necesare materiale de zidire lăuntrică, să analizeze evenimente şi provocări sociale raportate la învăţătura şi morala creştină, să ofere ştiri din toate zonele ţării şi să stabilească o comunicare și comuniune reală și concretă între urmăritorii lui.

Site-ul www.ortodox.md, de la înființare până acum, a înregistrat peste zece milioane de accesări, atât din țară cât și din străinătate. De o mare popularitate site-ul se bucură în România, accesările au însumat un procentaj de aprox. 40%, aproape 6 milioane accesări. Din Republica Moldova sunt de peste un milion de accesări, Italia 932 mii accesări, Marea Britanie 374 mii accesări, Spania 253 mii accesări, Germania 244 mii accesări, SUA 192 mii accesări, Franța 142 mii accesări, Rusia 69 mii accesări, Canada 67 mii accesări și altele. Astfel,  portalul „Moldova Ortodoxă” este o punte de legătură între creștinii ortodocși din țară și străinătate.

Fluxul de știri este actualizat în fiecare zi, adaptându-se permanent, în funcție de evenimentele care apar în viața Bisericii Ortodoxe din Moldova, dar și din Bisericile Ortodoxe vecine.

Cuvântul Domnului nostru Iisus Hristos ne invită pe toți să ne implicăm în acest univers cultural și informațional: „Mergeţi în toată lumea şi propovăduiţi Evanghelia la toată făptura” (Marcu 16,15).

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, www.mitropolia.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com