Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, participă la lucrările Congresului Internațional de Teologie „Pavlia” din orașul Veria, Grecia - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, participă la lucrările Congresului Internațional de Teologie „Pavlia” din orașul Veria, Grecia

17:09, marți, 30 iunie, 2015 | Cuvinte-cheie: , , ,

În oraşul Veria din Grecia se desfăşoară, de pe 26 iunie 2015, Congresul Internaţional de Teologie „Pavlia“, dedicat vieții și teologiei Sfîntului Apostol Pavel, care se va încheia mîine, 29 iunie. Cu încredințarea și binecuvîntarea Întîistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înalt Prea Sfinţitul Mitropolit Vladimir, țara noastră este reprezentată la această manifestare de Prea Sfinţitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, care a rostit și un discurs legat de viața și activitatea Sfîntului Apostol Pavel.

Congresul internaţional de teologie „Pavlia” este o manifestare ştiinţifică şi teologică de amploare, organizată de Înalt Prea Sfinţitul Mitropolit Panteleimon de Veria, Naousa şi Kampania încă de la începutul slujirii sale arhiereşti în această mitropolie a Bisericii Ortodoxe din Grecia, în semn de cinstire deosebită față de Apostolul Neamurilor care a predicat și încreștinat în timpul călătoriilor misionare menționate în Noul Testament locuitorii din aceste părți.

Tema ediţiei de anul acesta a Congresului „Pavlia”, organizat pentru a XXI-a oară de Mitropolia de Veria, Naousa şi Kampania, este „ Răbdare şi îndurare în epoca contemporană, după Apostolul Pavel”. Evenimentul s-a bucurat de prezenţa a numeroşi Ierarhi din Bisericile Ortodoxe surori. Au fost transmise mesaje din partea Patriarhiei Ecumenice, Patriarhiei Alexandriei şi a întregii Africi, Patriarhiei Antiohiei şi a întregului Orient, Patriarhiei Ierusalimului şi din partea Bisericilor Ortodoxe din Rusia, Serbia, România, Bulgaria, Cipru, Grecia şi Polonia.

Sursa: http://www.eparhia-edinet.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com