Header image

Congres internaţional dedicat operei Părintelui Dumitru Stăniloae

19:39, marți, 1 octombrie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , , , ,

În perioada 2-5 octombrie 2013 se va desfăşura, la iniţiativa şi cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Congresul Internaţional de TeologieReceptarea operei Părintelui Dumitru Stăniloae astăzi.

Această manifestare este organizată de  Sectorul teologic-educaţional al Administraţiei Patriarhale şi Facultatea de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul, cu sprijinul Secretariatului de Stat pentru Culte. Evenimentul se va desfăşura la Palatul Patriarhiei din Bucureşti,.

La congres vor participa ierarhi şi profesori de teologie din ţară şi din străinătate (Germania, Franţa, Statele Unite ale Americii, Rusia, Ucraina, Grecia, Serbia) care cunosc şi promovează teologia Părintelui D.S. în ţările din care provin.

În cadrul congresului vor fi abordate următoarele direcţii tematice:
1.    Receptarea operei Părintelui Dumitru Stăniloae în teologia academică, în ţară şi în străinătate;
2.    Receptarea operei Părintelui Dumitru Stăniloae în viaţa şi în spiritualitatea monahală;
3.    Receptarea operei Părintelui Dumitru Stăniloae în cultura laică.

Joi, 3 octombrie 2013, la ora 9.30, va avea loc sesiunea festivă de deschidere a Congresului, în Aula Magna Teoctist Patriarhul a Palatului Patriarhiei. În aceeaşi zi, la ora 11.30, în Holul Europa Christiana al Palatului Patriarhiei va avea loc Vernisajul expoziţiei Opera Părintelui Stăniloae, organizată de Biblioteca Sfântului Sinod.

Sâmbătă, 5 octombrie, la Mănăstirea Cernica, se va oficia slujba parastasului pentru Părintele Dumitru Stăniloae, începând cu ora 11.00.

Sursa: http://basilica.ro/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com