Header image

Președintele Putin: Atacul Turciei asupra avionului rusesc este o „lovitură în spate” aplicată Rusiei de „complicii terorismului”

16:13, marți, 24 noiembrie, 2015 | Cuvinte-cheie: , , , ,

Atacul asupra avionului rusesc Su-24 în Siria reprezintă o ‘lovitură în spate’ aplicată Rusiei de către ‘complicii terorismului’, a declarat marți președintele rus Vladimir Putin, în timpul întrevederii sale cu regele Iordaniei, care se desfășoară la Soci, informează agențiile de presă TASS și DPA.

‘Pierderea de astăzi are legătură cu lovitura care ne-a fost aplicată în spate de către complicii terorismului. Nu aș putea califica altfel ceea ce s-a întâmplat astăzi’, a spus liderul rus.

Vladimir Putin a subliniat că bombardierul rusesc a fost doborât deasupra teritoriului Siriei de o rachetă ‘aer-aer’, lansată de la bordul unui avion turcesc F-16, atunci când avionul rusesc se afla la o altitudine de 6.000 de metri și la un kilometru distanță de granița turcă.

Potrivit președintelui rus, apelul Turciei la NATO, după ce Forțele Militare Aeriene turce au atacat avionul Suhoi-24 implicat în lupta împotriva teroriștilor în Siria, seamănă cu încercarea de a plasa Alianța Nord-Atlantică în slujba teroriștilor.

Liderul rus a subliniat că după acest incident, ‘în loc să stabilească un contact cu noi (cu Rusia), partea turcă s-a adresat partenerilor săi din NATO pentru a discuta această problemă’. ‘Ca și cum noi am doborât un avion turcesc, nu ei unul de-al nostru’, și-a exprimat Putin nemulțumirea.

‘Oare nu cumva ei (autoritățile turce) doresc să pună NATO în slujba grupării islamice Statul Islamic?’, a punctat președintele rus.

Aviația turcă a doborât marți un avion militar rusesc care, potrivit Ankarei, a încălcat spațiul aerian al Turciei în apropiere de frontiera cu Siria. Tensiunile între cele două țări au crescut în ultimele zile, după o serie de bombardamente ruse care, potrivit Ankarei, au vizat localități turcofone în Siria.

sursa agerpres.ro

xw_1180343

Contact Form Powered By : XYZScripts.com