Header image

Prilej de bucurie duhovnicească pentru slujitorii şi enoriaşii Mănăstirii „Învierea Domnului” din Capitală

0:45, duminică, 1 aprilie, 2018 | Cuvinte-cheie: , ,

Sâmbăta Dreptului Lazăr este prilej de bucurie duhovnicească pentru slujitorii şi enoriaşii Mănăstirii „Învierea Domnului” din Capitală. Fiind amplasată în incinta cimititului „Sf. Lazăr”, adună mii de suflete rugătoare pentru cei care trec din această viaţă, zilnic săvârşindu-se slujbe pentru veşnica odihnă.

În dimineaţa zilei, cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, un sobor de preoţi, printre care Arhim. Irinarh (Costru), starețul Sfintei Mănăstiri Țigănești, Arhim. Spiridon (Marin), Starețul Sfintei Mănăstiri Hârbovăț, Prot. mitr. Nicolae Tudoreanu, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala cu hramul Învierea Domnului.

La slujbă a participat și un grup de carabineri din cadrul Unității militare 1001 a DTC din Capitală, în frunte cu comandantul unității, colonel Andrian Peșterean.

Dincolo de comemorarea minunii relatate în Evanghelie, această sâmbătă are, în structura Triodului, o importanță aparte, marcând intrarea propriu-zisă în Săptămâna Sfintelor Pătimiri. Învierea lui Lazăr este, atât după imnografi, cât și după exegeți, simbolul învierii viitoare a întregului neam omenesc, simbolul învierii de obște.

La final, s-a săvârşit slujba litiei pentru slujitorii şi ascultătorii înhumaţi în preajma bisericilor, care au stat la fondarea şi construcţia acestor edificii sacre, după care Întâistătătorul a sfințit biserica mică recent renovată, cu hramul Sfântul şi Dreptul Lazăr.

A consemnat Mihail Iutiș

Contact Form Powered By : XYZScripts.com