Header image

Prima brazdă – Volumele „Oamenii lui Dumnezeu din Basarabia de altădată”

18:20, miercuri, 23 decembrie, 2015 | Cuvinte-cheie: , , ,

Se scrie și se vorbește mult despre Marile minuni ale lumii. Se pomenesc minuni din antichitate, minuni moderne, dar după părerea mea cea mai mare minune a lumii este CARTEA. Ea a reușit să unească între ele civilizații, să transforme conștiința umană, să miște din loc oamenii și să-i trimită în cosmos în căutare de viață pe alte planete. Dar ceea ce este mai important ne-a povățuit mereu că trebuie să fim mai buni, mai indulgenți mai toleranți, că doar atunci vom fi ceea ce trebuie și cum trebuie să fim.

Atunci când arăm o țelină, cel mai important moment este prima brazdă. De ea depinde felul cum se va așeza a doua, cum va arăta ogorul arat, dar câmpia doldora de roadă. Acest lucru este valabil nu numai pentru plugari, ci și pentru cei care ostenesc pe ogorul Cărții, care dau la o parte strat cu strat țelina uitării…

Doi inimoși preoți, doctorul în teologie Octavian Moșin și preot Mihail Bortă au inițiat o colecție foarte interesantă:„Personalități basarabene”, care au reușit să tipărească două volume de „Oamenii lui Dumnezeu din Basarabia de altădată” (Chișinău, 2015), înregimentând mai mulți autori.

Cărți ce înglobează în sine oameni, destine, evenimente într-o formulă enciclopedică. Sunt oamenii care au lăsat urma lor de neșters în istorie, sunt destine care pot servi ca modele de virtute umană și ca slujire cu devotament și dăruire Sfintei Credințe, evenimente care ne-au marcat existența în diferite perioade, epoci, sub diferite regimuri.

Sunt cărțile așteptate de cititori, sunt volume recuperatorii ale trecutului și prezentului vieții bisericești din Basarabia, cărți care vor avea încă continuitate, adăugând noi nume și noi fapte.

E prima brazdă, dar e trasată gospodărește, cu multă dăruire sufletească și măiestrie. De aceia sunt sigur în izbânda viitoare, în destinul nețărmuritului ogor marcat de aceste volume.

Iurie Colesnic,

Maestru al Literaturii

oamenii_lui_Dumnezeu_coperta-vol_1_2

Contact Form Powered By : XYZScripts.com