Primul festival „Clopotele Învierii” - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Primul festival „Clopotele Învierii”

9:08, joi, 24 aprilie, 2014 | Cuvinte-cheie: , , , ,

Dangăte de clopot şi cântece pascale au răsunat astăzi peste satul Palanca, din raionul Călăraşi. Sute de oameni s-au adunat în curtea Casei Muzeu din localitate pentru a reînvia tradiţiile în cadrul primei ediţii a Festivalului pascal „Clopotele Învierii”. Pentru că vor să continue obiceiurilor străbune, organizatorii spun că festivalul va deveni o tradiţie. Evenimentul a început cu o slujbă religioasă.

După oficierea slujbei divine în curtea bisericuţei de lemn din Palanca, a urmat unul dintre cele mai aşteptate momente: un master-class despre modul în care trebuie să fie trase clopotele. Copiii au făcut coadă lângă clopotniţă, din dorinţa de a scoate din maestrul în arta clopotelor Denis Latîșev cât mai multe secrete.

Festivalul de la Palanca a adunat la un loc zeci de ansambluri etno-folclorice şi meşteri populari.

Bucatele preparate de gospodinele de la ţară au făcut deliciul sărbătorii. Pentru că evenimentul a atras un număr mare de copii, aceştia au avut posibilitatea să încondeieze ouă, să picteze clopoţei şi figurine din ceramică. Vizitatorii s-au declarat încântaţi. Evenimentul s-a încheiat cu un recital de cântece pascale.

Sursa: www.jurnaltv.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com