Header image

Programul vizitei Patriarhului Kiril în Republica Moldova

12:54, sâmbătă, 7 septembrie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , ,

Patriarhul Moscovei şi al întregii Rusii vine astăzi în Republica Moldova. Înaltul Ierarh va fi întâmpinat pe Aeroportul Internaţional Chişinău la ora 14:45. Patriarhul Kiril va susţine un briefing de presă, în sala pentru delegaţii oficiale a aeroportului.

Apoi, la 15:30 Înaltul Ierarh va avea o întrevedere cu preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, la Reşedinţa de Stat. La ora 16:00 Patriarhul Moscovei şi al întregii Rusii va participa la festivitatea dedicată aniversării celor două sute de ani de la înfiinţarea Eparhiei de Chişinău. Evenimentul se va desfăşura la Palatul Naţional „Nicolae Sulac”. Prima zi a vizitei sale în Moldova se va încheia cu o deplasare la Mănăstirea Căpriana. Patriarhul Kiril va vizita aşezământul monahal şi va săvârşi Litia la mormântul Mitropolitului Gavriil Bănulescu-Bodoni.

Mâine, Patriarhul Moscovei şi al întregii Rusii va oficia Sfânta Liturghie în scuarul Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului”, apoi va depune flori la basorelieful Mitropolitului Gavriil Bănulescu-Bodoni. La prânz, Preafericitului Patriarh Kiril are programată o întrevedere cu prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă, la Reşedinţa de Stat.

sursa publika.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com