Header image

Radio Moldova va transmite în direct Sfânta Liturghie oficiată de Patriarhul Kiril la Chişinău

18:50, vineri, 6 septembrie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , , ,

Sfânta Liturghie oficiată de Preafericitul Patriarh Kiril în faţa Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului” din Chişinău va fi transmisă în direct, duminică, 8 septembrie, între orele 09:00 şi 12:00, în exclusivitate la Radio Moldova şi pe trm.md.

La serviciul divin vor participa reprezentanţii conducerii de vârf a Republicii Moldova, membrii Guvernului, reprezentanţii Bisericii Ortodoxe şi Primăriei Chişinău. După slujbă Patriarhul Kiril va veni cu o adresare către credincioşi şi participanţii la serviciul divin.

Ulterior, Preafericitul Patriarh Kiril urmează să se întâlnească, la 12:30,  cu prim-ministrul Republicii Moldova Iurie Leancă. La 16:00, Preafericitul va pleca la Tiraspol, unde va oficia, la ora 18:00, o slujbă la Catedrala „Naşterea Domnului”.

Amintim că Preafericitul Patriarh Kiril al Moscovei și al întregii Rusii va sosi în Moldova sâmbătă, 7 septembrie. La 14:45 acesta va fi în Aeroportul Internaţional Chişinău, cu participarea Gărzii de Onoare în cinstea înaltului oaspete, care va susține un briefing de presă. În aceeași zi, Patriarhul va avea, de la 15:30, o întrevedere cu preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

De la 16:00, Preafericitul Patriarh Kiril va participa la ceremonia de la Palatul Naţional „Nicolae Sulac”, prilejuită de aniversarea a 200 de ani de la înfiinţarea Eparhiei de Chişinău. De la ora 19:00, va vizita Mănăstirea Căpriana, unde va fi săvârşită o Litie la mormântul Mitropolitului Gavriil Bănulescu-Bodoni.

În ziua de 9 septembrie Preafericitul Patriarh Kiril va avea o întâlnire cu locuitorii orașului Tiraspol în piaţa Suvorov, va vizita Mănăstirea din satul Chiţcani și Cetatea Tighina.

Urmărește oficierea Sfintei Liturghii în faţa Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului” din Chişinău,  transmisă în direct duminică, 8 septembrie 2013, de 09:00 la 12:00, în exclusivitate la Radio Moldova și on-line AICI.

 

Contact Form Powered By : XYZScripts.com