Header image

Răspunsul unui preot ortodox, atunci când o femeie îi aduce o linguriță de unică folosință pentru împărtășanie

22:11, sâmbătă, 1 august, 2015 | Cuvinte-cheie: , ,

Sf. DezinfectantFanaticul nu-şi pune întrebări, nu are dubii. El este stăpînit de certitudini. El ŞTIE; lui i-a fost revelat Adevărul (întotdeauna cu a mare!)…Realitatea? O iluzie! Bacterii, viruşi?… Ce sînt astea? Pasteur, Koch?… Cine?!? Nu scrie de ei în Biblie!Tot ce-ţi trebuie este Isus Hristos! Fie că este sub formă de soluţie, gel sau spray, El te protejează! (Amin!) Două picături sau un puff si 99,99% din bacteriile cunoscute ajung direct în Iad (Aleluia! Fie numele Domnului lăudat!)Dacă nu crezi asta, s-a terminat! Nu crezi asta…, eşti departe! Nu eşti om! AMIN!Va las să vă „delectaţi” cu reacţia prea-sfîntului părinte atunci cînd o bravă enoriaşă are îndrăzneala să aducă de acasă o linguriţă pentru împărtăşania copilului.

Posted by Alexandru Toma Patrascu on 31 Iulie 2015

* * *

În credința creștină, împărtășania este cel mai important moment al vieții oricărui credincios.

În credința ortodoxă, credincioșii sunt chemați să se împărtășească cu trupul și sângele Mântuitorului din același potir.

Pe internet a fost postat un filmuleț, în care este surprins momentul împărtășaniei de la finalul Sfintei Liturghii. La un moment dat, o femeie îi cere părintelui să-i împărtășească nepotul? cu o linguriță de plastic, de unică folosință.

Preotul se oprește și explică faptul că în acel potir se află însuși Iisus Hristos și că nu există niciun risc în împărtășirea cu aceeași linguriță.

Ca din „întâmplare” filmarea a ajuns în posesia președintelui Asociației Secular Umaniste (ASUR) care a postat-o pe facebook. La fel de „întâmplător”, siteul hotnews.ro a preluat-o imediat. De emoție, autorul a strecurat și niște greșeli în text.

Filmulețul este însă editat, iar credincioșii sunt ironizați pentru că faptul că se împărtășesc la finalul liturghiei.

Mai mult, președintele ASUR însoțește filmulețul cu un comentariu în care preotul este denumit „fanatic”.

Nu este prima oară când Toma Pătrașcu folosește invective la adresa credincioșilor sau clerului Bisericii Ortodoxe. Cu altă ocazie, i-a denumit „psihopați” pe părinții care-și trimit copiii la ora de religie.

Altădată, a afirmat că introducerea orei de religie în școli este un „sistem idiot care atrage idioți și care, la rîndul său, produce generații noi de idioți”. 

Sursa: http://www.activenews.ro/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com