Războiul împotriva lui Dumnezeu, pe față sau într-ascuns, duce inevitabil la război între oameni - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Războiul împotriva lui Dumnezeu, pe față sau într-ascuns, duce inevitabil la război între oameni

9:08, marți, 3 mai, 2022 | Cuvinte-cheie: , , , , ,

Cauza războiului constă în lepădarea oamenilor de Dumnezeu și de legea Lui. Lepădarea de Dumnezeu și netrebnicia din timp de pace a oamenilor provoacă războiul. Atunci când oamenii merită războiul, atunci când acumulează cauze de război, războiul vine fie că o vor ei, fie că nu o vor.

Precum cei ce beau apa cu bacili de tifos se molipsesc de tifos și tifosul este inevitabil, așa și cei ce, lepădându-se de Dumnezeu, se adapă cu gânduri, pofte și fapte potrivnice lui Dumnezeu, atrag asupra lor molima războiului, și războiul devine inevitabil.

Atâta vreme cât oamenii se războiesc cu Dumnezeu prin gândurile, poftele și faptele lor, degeaba visează la pace. Fie că vor sau nu, războiul n-are cum să nu vină acolo unde este semănată sămânța războiului. Războiul împotriva lui Dumnezeu, pe față sau într-ascuns, duce inevitabil la război între oameni.

din: Episcopul Nicolae Velimirovici, “Războiul și Biblia”, Editura Sophia, București, 2002

konecSvetaSovremn

Contact Form Powered By : XYZScripts.com