Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei, despre noul cult religios apărut în Moldova: E o sfidare a bisericii ortodoxe - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei, despre noul cult religios apărut în Moldova: E o sfidare a bisericii ortodoxe

22:42, vineri, 31 ianuarie, 2014 | Cuvinte-cheie: , , , ,

O nouă mitropolie a fost înregistrată la Ministerul Justiţiei. Potrivit actelor de înregistrare, este vorba despre Cultul Religios Mitropolia Chişinăului şi a Moldovei de Răsărit. Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei spun că noul cult religios reprezintă o sfidare a bisericii ortodoxe.

„Credem că este un atac direct la Biserica Ortodoxă din Moldova. Este încă un potenţial motiv de dezbinare în societate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Chişinăului şi a Întregii Moldove, Nicu Cârlig.

Niciun oficial al Mitropoliei Basarabiei nu a fost de găsit pentru comentarii. Totuşi, Patriarhia Română, de care ţine Mitropolia Basarabiei, afirmă că noua structură religioasă nu i se subordonează canonic.  „Este o problemă internă a Mitropoliei Basarabiei şi nu ţine de Patriarhia Română. Acolo trebuie rezolvată”, a menţionat şeful Serviciului de presă de la Patriarhia Română, Constantin Stoica.

Unii preoţi spun că noul cult înregistrat de Ministerul Justiţiei nu poate fi numit mitropolie. „ONG-uri de acest gen, că biserică n-o pot numi. Astăzi astfel de structuri pot fi câte vreţi. La astfel de preoţi nu mai poate apela lumea, tot ce săvârşesc ei preoţii care se rup de la biserică este fără lucrarea Duhlui Sfânt”, a precizat preotul Pavel Borşevschi.

Potrivit Legii, pentru a fi înregistrate, cultele religioase trebuie să prezinte Ministerului Justiţiei un statut, procesul-verbal al adunării de constituire, lista fondatorilor cu semnăturile a cel puţin 100 dintre aceştia şi principiile lor fundamentale de credinţă.

Sursa: www.publika.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com