Rezervația Cultural Naturală Cuconeștii Vechi își îmbogățește patrimoniul cu o sfântă troiță restaurată - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Rezervația Cultural Naturală Cuconeștii Vechi își îmbogățește patrimoniul cu o sfântă troiță restaurată

13:44, joi, 11 iulie, 2024 | Cuvinte-cheie: ,

Cuconeștii Vechi, raionul Edineț 10 iulie 2024 – Rezervația Cultural Naturală Cuconeștii Vechi a marcat un eveniment deosebit, odată cu montarea unei sfinte troițe cu o istorie de aproape un secol, donată recent Centrului Cultural Istoric Cuconeștii Vechi. Troița, după ce a trecut printr-o restaurare parțială, a fost amplasată lângă fântâna de lângă Foișorul Cuviosului Părinte Sofian.

Această acțiune face parte dintr-un efort continuu de conservare și promovare a patrimoniului cultural și spiritual al zonei. Restaurarea și relocarea troiței au fost posibile datorită implicării și dedicării mai multor persoane unite sub egida Asociației Cultural Istorice Noua Galilee.

„Dumnezeu iubește pe cei ce iubesc podoaba Casei Sale. Suntem profund recunoscători tuturor celor care au contribuit la readucerea acestei sfinte troițe în Cuconeștii Vechi. Este un simbol al credinței și al identității noastre culturale, iar prezența sa în acest loc sacru va continua să inspire și să călăuzească pelerinii vremurilor noastre, dar și pe cei din generațiile viitoare.” a declarat Prot. mitr. Mihail Bortă, cofondator  al Centrului Cultural Istoric Cuconeștii Vechi.

Montarea troiței lângă fântâna de lângă Foișorul Cuviosului Părinte Sofian este o mărturie vie a iubirii și devotamentului față de patrimoniul eclesial autohton. Cu această ocazie, pelerinii și vizitatorii sunt invitați să se bucure de frumusețea și încărcătura duhovnicească a acestor locuri ce îmbină frumusețea naturii, spiritualitatea și tradiția.

Rezervația Cultural Naturală ”Cuconeștii Vechi”. Descoperă comoara de pe malul pitoresc al Prutului!

🏚Programează o vizită! Împreună cu ghidul nostru, o să reușiți să vizitați următoarele locații din perimetrul Rezervației cultural-naturale Cuconeștii Vechi:

✅Troița și Foișorul de pe Prut.

✅Casa Memorială Arhimandrit Sofian Boghiu.

✅Scara cu baptisteriu de pe Prut.

✅Ruinele bisericii Sf. Arhanghel Mihail.

✅Pomul Recunoștinței.

✅Cimitirul străvechi.

✅Stânca lui Harascu.

🏞Rezervația cultural-naturală ”Cuconeștii Vechi” este printre puținele arii protejate în țară care îmbină patru elemente cheie – istoric,  cultural, spiritual și natural!

Pentru vizite vă rugăm să vă programați în prealabil la tel. +373 61092717

User-agent: Amazonbot # Amazon's user agent Disallow: /
Contact Form Powered By : XYZScripts.com