Header image

Rugăciunea mai accesibilă oamenilor! Pomelnicul poate fi trimis online

0:25, miercuri, 31 august, 2016 | Cuvinte-cheie: , , ,

Biserica ţine pasul cu tehnologia. Mai nou, acum şi pomelnicul poate fi trimis online. Serviciul electronic „Trimite un pomelnic” a fost creat special pentru cei care din anumite motive nu-l pot aduce personal la biserică. Aplicaţia online a fost creată de călugării de la Mănăstirea Saharna şi este gratuită.

Serviciul de trimitere mesaje-pomelnice prin intermediul site-ului Mănăstirii Saharna a fost lansat încă în 2004, odată cu crearea paginii electronice a lăcaşului de cult. Puţini, însă, l-au folosit. Aşa că, acum o săptămână, călugării au relansat aplicaţia, distribuind-o pe reţelele de socializare. În doar câteva ore, pe adresa de email au venit zeci de mesaje. Cei mai mulţi „clienţi” sunt moldovenii de peste hotare.

„Gheorghe, Vera, Veronica, Cristian, Lilian şi Gheorghe”. Şi mesaj: „Foarte bine că există acest serviciu. Mă aflu peste hotare şi nu am biserică ortodoxă pentru a aprinde o lumânare de sănătate sau pentru răposaţi. Vă mulţumesc pentru tot. Dumnezeu să vă aibă în pază. Rugaţi-vă pentru tot poporul nostru şi pentru pace.” Cam aproape majoritatea din mesaje sunt aşa”, spune secretarul Mănăstirii Saharna, Arhimandrid Iuvenalie.

Oamenii salută iniţiativă călugărilor.

Pe site-ul mănăstirii este accesibilă şi opţiunea „Întreabă preotul”. Credincioşii care sunt frământaţi de unele întrebări trebuie doar să completeze un formular unde indică adresele electronice la care, ulterior, slujitorul bisericii le va trimite un răspuns.

Totodată, călugării spun că aceste servicii online nu trebuie să înlocuiască venirea la biserică a enoriaşilor.

Sursa: http://www.canal3.md/

Nota Redacției www.ortodox.md: Credincioșii mai pot trimite pomelnice prin intermediul internetului și la adresele de e-mail a următoarelor Mănăstiri: Mănăstirea Curchi – [email protected]; Mănăstirea Hîncu – [email protected]; Mănăstirea Suruceni – [email protected]; Mănăstirea Țigănești – [email protected], sau accesând saitul www.manastiri.md, unde se găsesc datele de contact a Mănăstirilor și Schiturilor din Republica Moldova.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com