Header image

S-au rugat la Sfânta Matrona. 5 lucruri ca să o cunoști pe Sfânta Matrona

9:26, luni, 30 aprilie, 2018 | Cuvinte-cheie: , , ,

Numeroși credincioși au venit să se închine icoanei și moaștelor Fericitei Matrona de la Moscova, expuse în biserica “Acoperământul Maicii Domnului” din Capitală.

Enoriaşii cred în puterea miraculoasă a sfintei și se roagă la ea de sănătate lor și celor dragi. Mari speranţe pune în Sfântă și staretul lăcaşului, care nicidecum nu poate finaliza reconstrucția templului, fondat acum peste o sută de ani.

În mica biserică abia de au încăput toţi doritorii să atingă obiectele sacre. Credincioșii atingeau lucrurile rudelor de moaștele Fericitei Matrona, în speranța de a fi protejat de Sfântă.

Sfânta Matrona s-a născut în anul 1881 în Imperiul Rus. A venit pe lume oarbă, iar la vârsta de 17 ani și-a pierdut abilitatea de a se mișca. Toată viața Matrona şi-a dedicat-o slujirii Domnului. Se crede că ajută pe oricine, care crede puternic în Dumnezeu.

Şi parohul bisericii “Acoperământul Maicii Domnului” din capitală așteaptă ajutor de la Sfântă. El speră că Matrona îl va ajuta să finalizeze reconstrucția bisericii, fondată în 1913. Clădirea reprezintă nu doar o valoare spirituală, ci și una arhitecturală.

Icoana și o parte din moaștele Fericitei Matrona au fost aduse în capitală din Rusia în februarie. Până acum erau păstrate în Catedrală. În biserica “Acoperământul Maicii Domnului” se vor afla până la 23 mai.

Adres bisericii: Str. Cornului 8, cartierul Buiucani, mun. Chișinău, Rep. Moldova. Preot: Victor Luchin . Tel: +373 69287864.

Sursa: www.publika.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com