Header image

Să respirăm vazduhul Învierii | Gândurile Sf. Teofan Zăvorâtul în ziua de joi a Săptămânii Luminate

0:57, joi, 12 aprilie, 2018 | Cuvinte-cheie: , ,

Joi [Fapte 2, 38-43; In. 3, 1-15]

Binefăcătoare este osteneala celor care zdrobesc, prin cugetări sănătoase, minciuna ce se îngrămădeşte împotriva adevărului Învierii. Citeşte aceste cugetări şi întrarmează-te cu ele; dar totodată să nu te leneveşti a face din ce în ce mai mult loc ca să intre în tine puterea Învierii lui Hristos.

Cu cât vei face asta mai mult, cu atât vei respira mai mult din văzduhul Învierii şi cu atât vei fi mai la adăpost de toate săgeţile vrăjmaşului îndreptate împotriva acestui adevăr. Întrebi de ce e nevoie pentru asta? De nimic deosebit: fii ceea ce trebuie să fii potrivit legământului în care ai intrat la sfântul botez, care este învierea noastră.

Ai scuipat pe satana şi pe toate faptele lui? Continuă să te porţi la fel faţă de el. Te-ai unit cu Hristos? Rămâi cu El. Faptele întunericului şi cele ale luminii sunt vădite. Fugi de cele dintâi şi ţine-te de cele din urmă: însă fă asta fără compromisuri, cât de mărunte, aşa încât norma vieţii tale să fie următoarea: nu este părtăşie între lumină şi întuneric, între Hristos şi Veliar.

 Sfântul Teofan Zăvorâtul, Tâlcuiri din Sfânta Scriptură pentru fiecare zi din an, Traducere de Adrian și Xenia Tănăsescu-Vlas, Ediția a III-a, București: Editura Sofia, 2015

Contact Form Powered By : XYZScripts.com