Header image

Să te laşi în mâna Domnului, ca lutul în mâna olarului

21:32, marți, 9 decembrie, 2014 | Cuvinte-cheie: , , , , ,

..Să te laşi în mâna Domnului, ca lutul în mâna olarului. Olarul, când vrea să facă o oală mai de preţ, o dă de două-trei ori prin foc, o căleşte şi o ciupeşte până se face după plăcerea lui.

Aşa si frăţia ta, nu vei pleca la Domnul până ce nu vei fi gata. Nu va mai fi nevoie de o oarecare pregătire mai sigură. …Iar frăţia ta să faci închinăciuni cât de mici, pe cât poţi, că de la cei bolnavi nu cere Domnul canon, ci să rabde boala cu mulţumire, fără de cârtire.

Aşadar, să fii în pace, să nu te oboseşti, şi când şi unde va fi voia lui Dumnezeu, ne vom vedea. Apa trece şi pietrele rămân. Ispitele vin şi se înlocuiesc unele pe altele până la ultima răsuflare.

Şi după ce vom trece noi dincolo, nici în urmă n-o să ne uităm.

Acolo e lumină lină, luna e întotdeauna plină
Soarele nu asfinţeşte, iar clima nu se răceşte.
Păsările-acolo cântă frumos şi laudă pe Domnul Hristos.
Îngerii neâncetat slavoslovesc, cântând slavă Împăratului ceresc.
Iar Măicuţa Domnului stă de-a dreapta Fiului.
Acolo să dorim să fim, în vecii vecilor.
Amin!

Iar până atunci trebuie răbdare, cât putem duce în spinare!

***

…Dumnezeu pe cine iubeşte, îl ţine aproape de El, ca nu cumva libertatea să-i schimbe mintea şi înşelăciunea lumii să-i câştige sufletul. Aşadar, suntem datori să primim cu dragoste aceste încercări si să-i mulţumim lui Dumnezeu pentru toate.

Să ne rugăm să ne dea Dumnezeu răbdare, că „cel ce va răbda până în sfârsit, acela se va mântui”.

Iar ispitele ce vin, cu voia lui Dumnezeu vin pentru încercare si pentru a ne ţine pe calea smereniei. Numai să cunoaştem slăbiciunea noastră, să ne rugăm si să cerem ajutor: „Doamne, nu ne lăsa în ispite!”…

Că vin si fără voia noastra, de la trup, de la lume si de la diavol. Aşa că, orideunde vin, noi suntem datori să ne rugăm, strigând: „Doamne ajută!” Însă pentru a ne uşura de ele, este nevoie să ne mărturisim.

Aceasta ne duce la smerenie.

Această rugăciune scurtă ne ajută la toate faptele cele bune, că Domnul a zis: „Fără de mine nu puteţi face nimic!”. Să cerem ajutor de la Domnul si să ne lăsăm în voia Lui.

Părintele Paisie duhovnicul, Editura Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, Iaşi, 1993

Contact Form Powered By : XYZScripts.com